20 Eylül 2024 Cuma

Çatıya çıkan Agrobay işçilerine polis saldırdı

Haklarını aramak için ölümü göze alıp çatıya çıkan Agrobay işçilerine polis saldırdı.

Maruz kaldıkları baskı, şiddet ve mobbinge karış Tarım-Sen’de örgütlendikleri için işten atılan Agrobay işçilerinin direnişi sürüyor. Üç ayı aşkın süredir jandarma, polis saldırısına rağmen direnişten vazgeçmeyen işçilerin; çalmadığı kapı, görüşmediği kişi kalmadı. İşçilere ya sendikadan istifa dayatıldı, ya da talepleri yok sayıldı.

Patron Arzu Şentürk ise bu zaman diliminde katıldığı programlarda direnişi karaladı, işçilerin tüm haklarını verdiği iddiasıyla yalan söyledi.

Canlarına tak eden işçiler bugün Bergama Cumhuriyet Meydanındaki bir binanın çatısına çıktı. Arzu Şenürk’ün aylardır hakkını vermediğini; Ankara, İstanbul, İzmir’de yaptıkları eylemleri hatırlattı, Meclis’te dertlerini dile getirdiklerini; siyasetçiler Tuncay Özkan, Özgür Özel, Binali Yıldırım, Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere siyasi partilerle görüştüklerini ancak bir sonuç elde edemediklerini kaydetti.

“Herkes sermayeden yana” diye isyan eden işçiler, “Kimse sorunumuzu çözmedi. Eğer sorun çözülmezse canımıza kıyacağız. Ölümüne kadar demiştik” ifadelerini kullandı.

Kadınların çatıda eylemi sürerken, çatıya çıkan polis işçilere saldırdı. İşçilerin intihara teşebbüs ettiğini öne süren, sokakta bekleyen ve direnişçilerin akıbetini öğrenmek isteyen ailelere saldırdı.