16 Eylül 2024 Pazartesi

CarrefourSA Genel Merkez eylem öncesi işçileri kaçırıyor 

Direnen işçilerin bugün yapacağı eylem öncesi CarrefourSA işçileri kaçırıyor. CarrefourSA İK ve Sürdürebilirlik, işçilerin öğlen saatlerinde evden çalışmalarını zorunlu kıldı. Ofiste kalması gerekenlerin ise ise zemin kat ve 1. kat bahçesine çıkmalarını yasakladı. 

DGD-SEN öncülüğünde direnen CarrefourSA işçilerinin bugün genel merkez önünde yapacağı eylem öncesi işçilere eve gitmeleri, ofiste kalmak zorunda olan emekçilerin ise bahçeye ve zemin kata çıkmamaları üzerine mail gönderildi. 

8 gündür zam, işe iade ve İSİG önlemlerinin alınması talebiyle direnişte olan işçilere dün gece polis saldırmış, bir işçi baygınlık geçirmişti. DGD-SEN, bir dizi eylem planı açıklamış bu doğrultuda bugün CarrefourSA Genel Merkezi önünde eylemde olacaklarını duyurmuştu. 

CarrefourSA İnsan Kaynakları ve Sürdürülebilirlik'ten gelen mailde, şu ifadeler yer aldı: "Bir süredir Esenyurt depomuzda yaşanan hizmet sağlayıcıya bağlı çalışanların iş bırakma eylemiyle ilgili çözüm sürecimiz devam etmektedir. DGD-SEN (yetkisiz sendika) tarafından yapılan açıklamaya göre 19 Ağustos (bugün) saat 15.00'te Genel Müdürlük binamız önünde eylem yapılması planlanmaktadır. Bu nedenle servislerimiz bugüne özel 14.00'te hareket edecek ve çalışmamıza evlerimizden devam edeceğiz. İşlerini ofisten yürütmek zorunda olan arkadaşlarımızın saat 13.00'ten itibarıyla zemin kat ve 1. kat bahçesine çıkmamalarını, molalarını 9. kat teras alanında değerlendirmelerini önemli rica ediyoruz."