16 Eylül 2024 Pazartesi

CarrefourSA Esenyurt depoda yine emek ve sendika düşmanlığı

DGD-Sen, CarrefourSA Esenyurt depoda çalışan işyeri temsilcilerinin işten atılmasının ardından soluğu depo önünde aldı. DGD-Sen Genel Başkanı Acar, kadrolu ve taşeron işçilerin aynı haklara sahip olduğunun altını çizdi. İşçiler arasındaki birliğin sağlanmasını ve öfkenin patronlara yönlendirilmesi gerektiğini söyleyen Acar, taleplerin derhal karşılanmasını istedi. 

CarrefourSA Esenyurt depoda DGD-Sen işyeri temsilcileri işten atıldı. Soluğu depo önünde alan sendika, sorunun derhal çözülmesini istedi. DGD-Sen Genel Başkanı Neslihan Acar sorun çözülmediği takdirde örgütlü oldukları tüm CarrefourSA depo önlerinde direnişe geçeceklerini duyurdu. 

DGD-Sen hakları gasp edilen depo emekçileriyle birlikte daha önce de CarrefourSA Esenyurt deposunda direnişe geçmiş ve kazanımla sonlanmıştı. Ancak depoda taşeron firma DGR'ye bağlı çalışan DGD-Sen işyeri temsilcileri işten atıldı. 

Bunun üzerine atılan işçilerle birlikte depo işçileri iş bıraktı. Depo önüne gelen DGD-Sen, depo yöneticilerine verdikleri sözleri hatırlattı. DGD-Sen Genel Başkanı Neslihan Acar, "6 ayda bir buraya geliyoruz biz sizinle (CarrefourSA Esenyurt depo) uğraşmak zorunda değiliz" diyerek tepki gösterdi. 

İşçilere seslenen Acar, taşeron ve kadrolu işçiler arasında bir fark olmadığını; taşeron işçilerin de kadrolu işçilerle aynı haklara sahip olduğunu ancak depo yöneticileri tarafından bu hakların gasp edildiğini vurguladı. "Bu üçkağıtçılardan korkmayın" diyen Acar, işçilerin birbirine kırdırılmak istenmesine karşı da uyardı. 

İçeriye girip çalışmak isteyen işçilerin olabileceğini, işçilerin birlik olması gerektiğinin, kimsenin kimseye düşmanlık beslememesi gerektiğini söyleyen Acar, asıl sorumlunun depo yöneticileri olduğunu ve öfkenin onlara yöneltilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Acar, atılan işçilerin işbaşı yapmasını ve zam taleplerinin karşılanmasını istedi.

DGD-Sen bugün de depo önünde eylemde olacak.