19 Eylül 2024 Perşembe

CarrefourSA direnişi 6. gününde: Direnişimize katılın

DGD-Sen üyesi CarrefourSA işçileri direnişe çağırdı. Direnişçiler, "İşten mı çıkarıldık, izinli miyiz hiçbir şey bilmiyoruz. Mesaj attıkları numarayı arıyoruz açmıyorlar. Biz yalnız bırakıldık" dedi. 

Emek ve sendika düşmanı CarrefourSA Esenyurt deposunda, DGD-Sen öncülüğünde işçilerin direnişi 6. gününde. Temmuzda zam istedikleri için DGD-Sen işyeri temsilcisi ve üyesi 6 işçi işten çıkarılmış, ardından sendika depo önünde direniş başlatmıştı.

DİRENİŞ SÜRÜYOR
Atılan işçilerin geri alınması, maaşlara zam yapılması ve işçi sağlığı ve güvenlik önlemlerinin alınması talebiyle süren direnişi kırmak amaçlı patron, tüm işçilere kadro vaadinde bulunmuştu. Direnişteki işçiler atılan işçiler geri alınana dek direnişi sürdüreceklerini kaydederek reddetmişti. 

İŞÇİLERİN EŞYALARI İÇERİDEYKEN DEPO KAPISI KİLİTLENDİ
Depo yönetiminin direnişi kırma hamleleri sürüyor. 16 Ağustos Cuma günü yönetim deponun kapısına kilit vurdu, işçilerin eşyalarını dahi almasına izin vermedi. Öte yandan direnişteki işçilere de işten atılacaklarına dair tehdit mesajları gönderdi. 

'DİRENİŞE KATILIN, YANIMIZDA OLUN'
Talepleri kabul edilene dek direnişte kararlı olan işçiler depo önünde kısa bir açıklama yaptı. "Direne direne kazanacağız", "İşçiler birlikte, birlikte güçlü", "İşçiler açken, Sabancı'ya huzur yok", "Yaşasın sınıf dayanışması", "İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız" sloganlarının sık sık atıldığı açıklamada, "Eylemdeyiz, grevdeyiz. Ben ve arkadaşlarımın zam talebi oldu karşılanmadı. Karşımızda muhatap bulamadık. İşten çıkarılan arkadaşlarımızın geri alınmasını istedik, olumlu yanıt alamadık. 6 gündür direniyoruz. Türkiye'de bulunan işçi arkadaşlarımızı direnişe katılmasını istiyoruz. Buraya gelmelerini istiyoruz. Burada muhatap da bulamıyoruz çünkü depoyu biz buradayken, içeride eşyalarımız da olmasına rağmen kilitleyip gittiler. Mesajla tehdit ediyorlar. İşten mı çıkarıldık, izinli miyiz hiçbir şey bilmiyoruz. Mesaj attıkları numarayı arıyoruz açmıyorlar. Biz yalnız bırakıldık" çağrısı yaptı.