19 Eylül 2024 Perşembe

CarrefourSA direnişi 4. gününde: Atılan arkadaşlarımız işe girmeden hiçbir şeyi kabul etmiyoruz

Direnişin 4. gününde CarrefourSA Esenyurt depo yetkilileriyle direnen işçileri temsilen görüşen DGD-SEN üyeleri, tüm işçilere kadro teklif edildiğini ancak atılan işçilerin işe geri alınmayacağının  söylendiğini aktardı. Bunun üzerine, "arkadaşlarımız işe girmeden bir şey kabul etmiyoruz" dediklerini aktaran temsilciler, masayı terk ettiklerini belirtti. 

CarrefourSA Esenyurt deposunda işçilerin direnişi 4. gününde. DGD-SEN üyeleri temmuzda ara zam istediği için işten çıkarılmış, bunun üzerine sendikanın öncülüğünde atılan işçilerin geri alınması, zam talebinin karşılanması ve İSİG önlemlerinin alınması talepleriyle direniş başlamıştı. 

İşçileri temsilen direnişçilerden bir grup depo yetkilileriyle görüştü. Görüşme sonrası yapılan açıklamada, "Atılan işçileri alamayız ama başka projede yer aldırabiliriz diyorlar. Diğer elemanları da CarrefourSA bünyesine alacağız dediler. Kadro teklif ediyorlar herkese. Ama çıkarılan arkadaşları almayacaklarını söylüyorlar. Bununla görüşün, arkadaşlarımız işe girmeden bir şey kabul etmiyoruz dedik. Masadan kalktık" dedi. 

DGD-SEN öncülüğünde CarerfourSA Esenyurt depo direnişi sürüyor.