16 Eylül 2024 Pazartesi

CarrefourSA direnişçilerine polis saldırdı

CarrefourSA Esenyurt deposu 8 gündür direnen işçilerin taleplerini görmezden gelirken, dün gece depodan malları kaçırmaya çalıştı. Kamyonların önünde oturma eylemi yapan direnişçi işçiler, polis tarafından darp edildi. Direnişçiler 15.00'te CarrefourSA Genel Merkez önünde olacaklarını yineleyerek, dayanışma çağrısı yaptı. 

CarreourSA Esenyurt depo işçilerinin direnişi 8. gününde. DGD-SEN işyeri temsilcilerinin zam talep etmesinin ardından 6 sendikalı işçi işten çıkarılmıştı. Zam talebinin karşılanması, işten atılan işçilerin geri alınması ve işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınması talepleriyle işçiler 8 gündür direnişte. 

Depo önünde nöbet tutan direnişçiler dün depo içindeki malların kaçırılmasını engellemeye çalıştı. 3 gün boyunca idari izin diye işçilere servis sağlanmazken ve yemek verilmezken kamyonlarla mallar kaçırılmak istendi. 

SAVCILIKTAN 'YAĞMA' TEHDİDİ
İşçiler direnirken savcılık direnen işçiler hakkında "yağma" iddiasıyla işlem başlatacağı yönünde tehdit etti. Direnen işçiler karşısına dikilen polislere, neden direndiklerini, iş cinayetlerinde arkadaşlarının sakat kaldığını aktarırken, kanun maddeleriyle de yağma suçunun oluşmadığını anlattı. 

'CARREFOURSA VE TEZKOOPİŞ EL ELE'
İşçiler CarrefourSA ve TezKoopİş'in el ele hareket ettiğini, emniyetin de onların emrinde olduğunu bir kez daha hatırlattı. 250 işçinin hakları için talepleri için iş durduklarını söyleyen işçiler TezKoopİş'e şu uyarıyı yaptı:  "İçerideki üyelerine diyeceksin ki 'Ben aidat alırım, yüzünüze bakmam.' İki yüzlülük yapmayacaksın! İşçileri buraya zorla getirip çalıştıramazsın."

'AYLARCA ÇALIŞMA BAKANLIĞINA GÜVENLİĞİMİZ YOK DEDİK'
DGD-SEN Genel Başkanı Neslihan Acar, "Aylarca Çalışma Bakanlığına şikayet ettik, işçilerin can güvenliği yok dedik. İşçiler zorla çalıştırıldı. Şimdi emniyet 'çalışma hakkı' diyor işçileri gözaltına almaya çalışıyor" dedi. 

POLİS OTURMA EYLEMİNDEKİ İŞÇİLERE SALDIRDI, DARP ETTİ
Polisin etrafını sardığı işçiler oturma eyleminde kol kola girerek direnişi sürdürdü. Polis oturma eyleminde olan işçiye saldırdı, darp etti. Polis saldırısında bir işçi baygınlık geçirdi.

'ARKADAŞLARIMIZIN SAKAT KALMA DURUMU VAR'
Tüm taleplere, ısrarlara rağmen depoda İSİG önlemlerinin alınmadığını kaydeden işçiler, işçilerin çalışırken kolunu, bacağını kırdığını hatırlattı. Bir işçi, "Abdulkadir arkadaşımız sakat kaldı, buradaki arkadaşlarımızın da sakat kalama durumu var" dedi. 

GENEL MERKEZ ÖNÜNDE AÇIKLAMA
Sabaha kadar işçiler depo önünde oturma eylemini ve nöbetini sürdürürken, bugün 15.00'te CarrefourSA Genel Merkez önünde yapılacak açıklamaya ve dayanışmaya çağırdı.