16 Eylül 2024 Pazartesi

CarrefourSA direnişçilerinden 'selam' söyleyen Sabancı'ya: Kaybedecek tek şeyimiz asgari ücret

DGD-SEN üyesi CarrefourSA işçilerin 16. gününde. Dün uğradıkları polis saldırısı ve işkenceli gözaltından sonra soluğu direniş alanında alan işçiler, "Kaybedeceksek kaybederiz. Direniş daha sert devam edecek. Bu saatten sonra asgari ücret dışında kaybedecek bir şeyimiz yok" dedi. 

Maaşlara ara zam, atılan işçilerin geri alınması, İSİG önlemlerinin alınması ve kölece çalışma koşullarının sona ermesi talepleriyle CarrefourSA Esenyurt depo işçileri 16 gündür direniyor. Gasp edilen taleplerini dile getirdiği için 300 işçi sermaye ve devletin tüm saldırılarına rağmen ilk günkü kararlılıkla mücadeleye devam ediyor. 

İŞÇİLER GÜVENLİK VE POLİS İŞKENCESİNE UĞRADI, GÖZALTINA ALINDI
Direnen işçiler dün ArmoniPark AVM'de bulunan CarrefourSA'da kasa kilitleme eylemi yaptı, Gratis önünde halka seslendi. Sabancı'nın haklarını gasp ettiğini, onun talimatıyla polisin saldırısına maruz kaldıklarını dile getiren işçilere önce güvenlik saldırdı. Güvenliğin gözaltı girişimini geri püskürten direnişçiler, eylem bitiminde dağıldıkları sırada AVM önünde polis saldırısına uğradı, sokak ortasında işkence gördü. Üç kuruşa geçinemediğini dile getiren işçilerin boğazı sıkıldı, kafasına tekme atıldı, ters kelepçeli yerde bekletilirken yüzüne biber gazı sıkıldı. 

İşkenceyle gözaltına alınan işçiler Zeytinburnu'ndaki bir karakola götürüldü. DGD-SEN üye ve yöneticileri de arkadaşları gözaltından çıkana kadar karakol önünde nöbet tuttu. 

'SIĞINABİLECEĞİMİZ TEK YER HALKIMIZ'
Burada kısa bir açıklama yapan DGD-SEN Genel Başkanı Neslihan Acar, AVM'de eylem yaptıkları sırada güvenliğin kemerlerini çıkararak kemerle saldırmaya çalıştığını da aktardı. "Sabancıların tarafı çok; devlet, sermaye grupları, bakanlıklar, STK'lar ve solda görebileceğimiz herkes (solcu olduğunu iddia eden sarı  sendikacılar) bu ağlar etrafında hem fonlanıyor hem de işçinin karşısında cephe alıyor. Bizim sığınabileceğimiz tek yer var halkımız" dedi. 

'BU SAATTEN SONRA ASGARİ ÜCRET DIŞINDA KAYBEDECEK BİR ŞEYİMİZ YOK'
Saldırıya uğramalarının nedeninin halka seslenmek olduğunu anımsatan Acar, "Saatlerdir emniyette ifade veriyoruz. Saldıranlardan kimse ifade vermedi. Güvenlik beyanını kabul eden emniyet, yazılı dilekçe verin mahkeme orada, gidin açın diyor. Bu pervasızlığı kabul etmiyoruz. Bize Sabancı'nın selamı söylendi. Biz kendisine benzeyenleri gördük. Bu sermayeyi yaratanlar biziz, biz onları geri alacağız. Şimdilik talep ettiğimiz ara zammı alacağız. Bizden de ona (Sabancı'ya) selam olsun. Bu direniş daha sert devam edecek. Bunu emniyet önünde de ilan etmiş olalım. Kaybedeceksek kaybederiz. Bizim bu saatten sonra asgari ücret dışında kaybedecek hiçbir şeyimiz yok" diye vurguladı. 

'BİZİ YENEMEYECEKLER'
Gözaltından çıkan direnişçiler soluğu direniş alanı Esenyurt depo önünde aldı. Soma'da hakları için direnen ve gözaltına alınan Bağımsız Maden-İş üye ve yöneticilerini selamlayan CarrefourSA direnişçileri, "Gözaltılar saldırılar tekil tekil bizlere değil memleketteki tüm işçilere sopa sallanıyor. Bunlar organize, örgütlü, pervasız. Ama karşısında kocaman açlık ordusu var. Bizi yenemeyecekler" dedi.