19 Eylül 2024 Perşembe

CarrefourSA direnişçilerinden Gebze depo işçilerine ortak mücadele çağrısı

Direnişteki CarrefourSA Esenyurt depo işçileri bugün Gebze depo önüne giderek, işçilere DGD-Sen'e üye olma, direnişe destek verme ve birlikte mücadele çağrısı yaptı. DGD-Sen Genel Başkanı Neslihan Acar da işten atılan işçilerin çalıştığı DGR taşeron firmasının sahibinin Tez Koop-İş Sendikası'nın eski genel başkanı Gürsel Doğru olduğunu söyleyerek, attığı iftiralara yanıt verdi.

CarrefourSA Esenyurt depo işçileri 6 gündür direnişte. İşçi sağlığı ve iş güvenliği (İSİG) önlemlerinin alınmasını, ücretlerinin artırılmasını isteyen işçilerden aralarında DGD-Sen işyeri temsilcisinin de olduğu 6 işçi işten atıldı. Atılan işçilerin geri alınması, İSİG önlemlerinin hayata geçirilmesi ve ücretlerin artırılması talebiyle direnişe başlayan Esenyurt depo işçileri, deponun kapatılmasıyla tehdit edildi. Dün depoya kilit vurularak işçilerin eşyalarını dahi almalarına izin verilmedi.

Tehditlerin ardından işçiler ve sendika yöneticileri, bugün CarrefourSA'nın Gebze deposuna giderek işçilere seslendi. DGD-Sen'e üye olma, Esenyurt depo işçilerinin direnişine destek verme çağrısında bulunan sendikacılar ve işçiler, "Biz bunların kölesi değiliz" dedi.

UNA, YAĞA, ŞEKERE ZAM VAR İŞÇİYE ZAM YOK
Gebze depoda çalışan işçi arkadaşlarına seslenen direnişteki bir kadın işçi, CarrefourSA patronunun una, yağa, pirince, şekere zam yaptığını ama işçiler zam isteyince "hayır" dediğini söyledi.

'ÇALIŞAN ÇALIŞANIN HALİNİ ANLAR'
Direnişteki bir erkek işçi de, Gebze depodaki işçi arkadaşlarına, "Çalışan çalışanın halini anlar. Bir gün bir yönetim gelip de size, geçinebiliyor musunuz, maaşınız size yetiyor mu diye sordu mu? Sormadı" diyerek, patronların sadece karını düşündüğünü vurguladı.

'BİZ SABANCI'NIN KÖLESİ DEĞİLİZ'
DGD-Sen Örgütlenme Sekreteri Kemal Yılmaz da, Gebze CarrefourSA işçilerine, sendikalarına üye olma ve direnişteki Esenyurt depo işçilerine destek verme çağrısında bulundu. "300 insan sabahın köründen akşamın körüne kadar Sabancı'ya hizmet ediyor. Bizi burada üç kuruşa köle gibi çalıştırıyorlar. Buna mecbur değiliz. Biz bunların kölesi değiliz" diyen Yılmaz, Sabancı'nın karşısında durma, kadro ve zam taleplerini birlikte mücadele ederek kazanabileceklerini söyledi.

İŞÇİ DÜŞMANI DGR PATRONU ESKİ SENDİKACI
Esenyurt depo önünde açıklama yapan DGD-Sen Genel Başkanı Neslihan Acar da, işten atma saldırısını gerçekleştiren CarrefourSA Esenyurt depodaki taşeron şirket DGR'nin patronun Türk-İş'e bağlı Tezkoop-İş Sendikasının eski genel başkanı Gürsel Doğru olduğunu söyledi. DGR ve CarrefourSA yönetiminin direnişi kırmak için Gebze depodaki işçileri ile toplantı yaparak, kadrolu yapma ve 27 bin TL maaş sözü verdiğini söyleyen Acar, Esenyurt depo işçilerinin aynı taleplerde bulunduğunu ancak karşılanmadığını vurguladı.

Kendisinin patrondan 2 milyon TL isteyerek, direnişten vazgeçeceği sözü verdiği yalanının Gebze depo işçilerine anlatıldığını aktaran Acar, "DGR patronu Tezkoop-İş Sendikası genel başkanlığı yapmış Gürsel Doğru'dur. Kendisi sarı sendikacılık pratiklerini iyi bilir. DGR bunu ispatlamak zorundadır" dedi.

Acar konuşmasının ardından işçiler, "Patrondan korkma DGD-Sen burada", "Esenyurt'tan Gebze'ye direniş sürüyor" sloganlarını attı.