22 Eylül 2024 Pazar

Cargill işçileri Haribo önünde taleplerini haykırdı

Cargill işçileri, her hafta bir Cargill müşterisi önüne direnişlerini taşıyor. Direnen işçiler bugün Cargill'in en önemli müşterilerinin biri olan ve Tek Gıda-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Haribo önündeydi.

Cargill işçileri, Hadımköy'de bulunan Haribo önünde yaptıkları eylemde mahkemenin işe iade kararının uygulanmasını istedi.

Haribo önünde yapılan basın açıklamasında "Tek Gıda-İş Sendikası hukuka uygun davranırken, Cargill işçisi sadece anayasanın kendisine tanıdığı bir hak olan sendikalı olma hakkını kullanırken, geçmişten sabıkalı olan Cargill işvereni ne yapmıştır. Sendikal örgütlenmeyi engellemek için hukuku ve anayasal hakları hiçe sayarak yetki tespiti başvurumuzdan 1 ay sonra 14 arkadaşımızı işten çıkartmış, sebep olarak da kota fazlalığı ve daralmayı göstermiştir. Halbuki üretim kapasitenizi ve yatırımlarınızı sürekli attırdığınızı çok iyi biliyoruz. Sizler asla dürüst davranmıyorsunuz! Çünkü işten çıkartılan arkadaşlarımız sizlere yıllarca emek veren, hatta sizin performanslarını beğenerek ödül verdiğiniz arkadaşlarımızdı. Biz şunu çok iyi biliyoruz ki işten çıkarttığınız bu arkadaşlarımız sendikal örgütlenmede öncü arkadaşlarımızdı. Sizin tek derdiniz: Sendikal örgütlenmeyi engellemek" denildi.

Açıklama, basın metninin okunmasının ardından Haribo yönetimine işçilerin mektupları bırakılarak sonlandırıldı.