4 Ekim 2024 Cuma

Çanakkale Boğaziçi Dayanışması: Akademi biat etmez

Çanakkale Boğaziçi Dayanışması, düzenlediği basın toplantısında saldırılara karşı Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin yanında olduklarını belirtti.

Çanakkale Boğaziçi Dayanışması, Boğaziçi Üniversitesi başta olmak üzere 5 farklı üniversiteye atanan kayyum rektörlere ilişkin basın açıklama yaptı.

Çanakkale KESK binasında yapılan basın açıklamasında, Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan kayyum rektör Melih Bulu'ya karşı yapılan eylemlere yapılan saldırılar ve tutuklamalara tepki gösterildi.

AKP-MHP iktidarının insanlarının özellikle Boğaziçi Üniversitesi'nde LGBTİ+'lara yönelik 'dini hassasiyetleri' bahane ederek saldırmasına değinilen açıklamada, "AKP-MHP bloğunun saldırılarının hedefindekiler açıkça görülüyor ki, toplumu örgütleyenler dayanışma ve birlikte demokrasi mücadelesi verme çağrılarını yapanlardır, direnenlerdir. Hedef gösterilen her bir arkadaşımızın toplam mücadelesi; yoksul emekçinin pazar poşetinden, katledilen ötekileştirilen kadınlara, LGBTİ+ bireylere karşı yaratılan nefret suçlarından, cinayetlerinden, ekolojik katliamlara, seçilmişlerin iradelerine kayyumlar ile yapılan gasplardan ezilen Kürt halkımızın kimlik arayışına kadar olan mücadelelerin toplamına tekabül ediyor. Tüm bunlara karşı bizler diyoruz ki; akademi biat etmez" diye belirtildi.

Çanakkale Boğaziçi Dayanışması yaptığı açıklamada taleplerini şöyle sıraladı:

🔹Gözaltına alınan gençler bırakılsın.
🔹Tüm atanmış rektörler istifa etsin.
🔹Üniversite yönetimi tüm üniversite bileşenlerinin katılımıyla gerçekleştirilen demokratik seçimlerle belirlensin.
🔹YÖK kapatılsın, üniversiteler özerkliğini korusun.
🔹Nefret suçu işleyenler, halka tehdit savuranlar görevlerinden alınsın.