16 Eylül 2024 Pazartesi

Çalışma Bakanlığı TİS nöbeti

Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Atar, toplu sözleşme hakkı gasp edilen Dev Sağlık-İş Sendikası'nın Çalışma Bakanlığı önünde başlattığı nöbeti 5. gününde ziyaret etti. 

Toplu sözleşme hakları 0,01 puanla baraj altında bırakılarak gasbedilen Dev Sağlık-İş Sendikası Çalışma Bakanlığı önünde başlatılan oturma eyleminde. Nöbetin 5. gününde Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Özkan Atar, Genel Eğitim Sekreteri Özcan Atmaca, Anadolu Şube Sekreteri Erdinç Koç ve işyeri temsilcileri sağlık ve sosyal hizmet işçilerini ziyaret etti. 

Söz alan Atar, "Sendikal haklar, uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmış temel ve evrensel haklardır. Hükümetler, işçilerin bu haklara erişimini sağlamakla yükümlüdür. Ancak ülkemizde ne yazık ki süreç tersine işliyor. İşçilerin toplu sözleşme hakkı başta olmak üzere sendikal haklarına erişimi, bizzat hükümet tarafından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı eliyle engelleniyor. Bunun son örneği, konfederasyonumuz DİSK'e bağlı Dev Sağlık-İş Sendikası'nın yüzde 1'lik işkolu barajını aştığı halde 0,01 puan farkla baraj altında bırakılmasıdır" dedi

Atar, "Bu haklı mücadele başarıya ulaşıncaya, üye listesi düzeltilinceye, sağlık ve sosyal hizmet işçisi kardeşlerimizin gasbedilen toplu sözleşme hakkı iade edilinceye kadar Dev Sağlık-İş Sendikası ve üyeleriyle dayanışma içinde olacağımızı ilan ediyoruz. Toplu sözleşme hakları için direnen sağlık ve sosyal hizmet işçileri kazanacak, Türkiye işçi sınıfı kazanacak" ifadelerini kullandı.