4 Ekim 2024 Cuma

'Bütçe geçinemiyoruz diyen halk için kullanılmalıdır'

Zamlara ve hayat pahalılığına karşı eylem yapan Narlıdere Demokrasi Platformu, "Bütçe patronlar ve yandaşlar için değil, geçinemiyoruz diyen halk için kullanılmalıdır" dedi.

Narlıdere Demokrasi Platformu, zamlara ve hayat pahalılığa karşı "Geçinemiyoruz" diyerek Demokrasi Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

Basın metnini Eğitim-Sen İzmir 6 No'lu Şube Başkanı Bülent Karakaş okudu. Halkın her gün gelen zamlardan dolayı alım gücünün düştüğünü dile getiren Karakaş, "Ülkeyi yönetenler büyüme rekorlarından, şahlanan Türkiye'den bahsediyor. Bu büyüme bir avuç sermayedar ve yandaş şirketler için doğru olabilir ama emekçiler için, halk için işsizlik büyüyor, pahalılık artıyor, borçlar kabarıyor, faturalar ödenemiyor. İktidar emekçilere, çiftçilere, esnaflara, kadınlara, gençlere kısacası yoksul halka karşı adeta ekonomik bir buhran yaratmış durumda" dedi.

'BÜTÇE NEFES ALMAMIZ İÇİN KULLANILMALI'
Yıllardır emekçilerden, halktan alınan vergilerin sermayeye-patronlara, yandaşlara aktarıldığını söyleyen Karakaş, "Bizim cebimizden alınanlar, eğitime, sağlığa, sosyal güvenliğe değil, silahlanmaya ve iktidarın destek beklediği silah tüccarı devletlere aktarılmaktadır. Bizim cebimizden alınanlar, bir avuç yandaşın aldığı beş rakamlı üçer beşer maaşa, itibar adı altındaki şatafata, yandaş vakıflara-cemaatlere aktarılmaktadır. Oysa bütçe işçiler, emekçiler, işsizler, emekliler, küçük esnaf, çiftçiler, dar gelirliler, yani bu halkın ‘Geçinemiyoruz' diyen büyük çoğunluğunun nefes alması için kullanılmalıdır" diye konuştu.

'EMEKTEN VE HALKTAN YANA EKONOMİK POLİTİKALAR İSTİYORUZ'
Karakaş son olarak, "Bu ülkenin işçileri, emekçileri olarak yarattığımız değerlerin, oluşturduğumuz kaynakların insanca bir yaşam, insanca çalışma koşulları ve iş güvencesi, parasız kamusal hizmet olarak geri dönmesini istiyoruz. Gelirde adalet, vergide adalet istiyoruz. Zamlara ve hayat pahalılığına karşı haykırıyoruz; işsizliğe ve yoksulluğa hayır diyoruz, emekten ve halktan yana ekonomik politikalar istiyoruz" dedi.