22 Eylül 2024 Pazar

BURULAŞ'ta toplu iş sözleşmesi imzalandı

Demiryol-İş Sendikası ile Bursa Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden BURULAŞ'ta çalışan toplam 2 bin 200 çalışanı kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden olan BURULAŞ ile Demiryol-İş Sendikası arasında süren 9. Dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, KHK ile BURULAŞ kadrosuna geçen bin 219, KHK'lı 496, KHK sonrası işe alınan personel ve halihazırda sözleşmesi bulunan 450 personel ile ilgili 9. dönem toplu iş sözleşmesini imzaladıklarını söyledi. Toplamda 2 bin 200 kişiyi ilgilendiren sözleşme yapıldığını belirten Aktaş, anlaşmanın 32 ay süreli olduğunu kaydetti.

Demiryol-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Cemal Yaman ise 2018 yılında KHK ile devlette 950 bin kişinin kararname kapsamında çalıştırıldığını hatırlatarak, "Belediyeler ve mahalli idarelerde altıncı ayın sonundan itibaren yönetmelikte serbest bırakıldı. Bu açıdan toplu iş sözleşmesi, Türkiye'deki ilk sözleşme. 2003 yılından beri imzalamış olduğumuz 8 dönem sözleşme var. KHK ile çalışan arkadaşlarımız bu sözleşme kapsamı içine ilk defa dahil edildi" diye konuştu.