20 Eylül 2024 Cuma

Bursa'da kadınlar toplumdan izole edilmek isteniyor

Bursa'da kadın ve erkeklerin bir arada eğlenmesini engellemeye çalışan Karaağız Mahallesi muhtarına, AKP'li belediye başkanı Ahmet Korkmaz'dan da destek geldi. Karar ülke çapında büyük tepki topladı.

Bursa'nın Büyükorhan ilçesine bağlı Karaağız Mahallesi muhtarı Arif Yılmaz ve köy derneği düğün, kına ve asker uğurlaması gibi eğlencelerde kadın ve erkeklerin bir arada olması "dinen uygun olmadığı" gerekçesiyle muhtarlık ve köy derneği tarafından engellenmeye çalışıyor. Kararda, kadınların eğlenmesi için iki saatlik bir süre ayrılacağı söyleniyor.

AKP'li Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz ise büyük tepki çeken kararın ardından yaptığı açıklamada, "karara saygı duyduğunu" belirtti. BursadaBugün'ün haberine göre Korkmaz, "Ben halkın kararlarına saygılı bir belediye başkanıyım halk böyle bir karar almış ben de halkın kararına saygı duyuyorum. Benim söylemediğim şeyleri yayınlamışlar. Ben karara ne tepki gösterdim ne destek çıktım. Konu hakkında daha fazla konuşmak istemiyorum. Şu an söylemediğim şeyleri yayınlayan bir haber sitesi yüzünden halkım beni linç ediyor" ifadelerini kullandı.