7 Ekim 2024 Pazartesi

Bursa Su Kolektifi: Sermayenin iştahı Marmara'yı tüketti

Bursa Su Kolektifi, Marmara Denizi'ne yayılan müsilajla ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde bir açıklama yaptı, topladıkları imzaları müdürlüğü teslim etti.

Bursa Su Kolektifi, Marmara Denizi'ne yayılan müsilajla ilgili yetkilileri "Bu katliamın durdurulması yolunda acil tedbirler alınması ve bu tedbirlerin hayata geçmesini sağlayacak acil yasal düzenlemelerin yapılması" için göreve çağırdı. Dilekçe ve toplanan 1500 imza Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Bursa Su Kolektifi, Marmara Denizi'ne yayılan müsilajla (deniz salyası) ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde açıklamada yaptı.

Doğayı ve yaşamı öncelik olmaktan çıkarıp her alanda sermayenin sınırsızca büyütülmesi uğruna doğa talanına fırsat veren neoliberal kapitalist politikaların, 80'li yıllardan itibaren Marmara Denizi'nin evsel, tarımsal ve sanayi atıklarının serbestçe salınımı ile bir foseptik çukuruna dönüşmesine neden olduğu vurgulanan açıklamada, "Deniz yüzeyinde 4 aydır yoğun olarak görülen müsilaj bu katliamın, aşırı kirliliğin doğa tarafından suratımıza vurulan görüntüsüdür" denildi.

Açıklama sırasında sık sık "Marmara ölüyor, tedbirleri alın", "Sermayenin iştahı Marmara'yı tüketti", "Kanalı durdurun, Marmara yaşasın" sloganları atıldı.

Açıklamanın ardından toplanan 1500 imza, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne teslim edildi.