2 Ekim 2024 Çarşamba

Buldan: Umudu büyütüyoruz

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada HDP'nin yol haritasını belirlediğini kaydetti. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında konuştu. Buldan, HDP'nin siyasette gücünü arttırdığını ifade ederek HDP'nin umudu büyüttüğünü söyledi. HDP'nin yol haritasını belirlediğini söyleyen Buldan, HDP'nin değişim için demokratik alternatif olduğunu vurguladı.

Buldan, HDP'nin toplumu içinde bulunduğu çöküşten kurtaracak en önemli çıkış yolu olma gücünü her geçen gün daha fazla büyüttüğünü ve değişimin mümkün olduğu inancını her tarafa yaydığını kaybetti. Buldan, "Bundan sonraki çalışmalarımız da aynı kararlılıkla ve cesaretle devam edecektir. Durmadık, durmayacağız! Yorulmadık! Yorulmayacağız! Yılmadık, yılmayacağız" dedi.

Ekonominin adeta yangın yerine dönüştüğünü belirten Buldan, halkların sofrasında yangının her geçen gün daha da büyüdüğünü dile getirdi. Buldan, "Yaşam mücadelesinin geçim mücadelesinin önüne geçtiği bir dönemi yaşıyoruz.  Ekonomide yaşanan felaket öyle iktidarın iddia ettiği gibi geçici bir durum değildir. AKP-MHP kriz ittifakı iktidarda kaldığı sürece çöküş de kalıcıdır" diye konuştu. 

Buldan, şöyle devam etti: "Yaptıkları siyasete bakıyoruz, halkı çöküşe, hayat pahalılığına, yüksek zamlara, çürük sisteme, çürük domatese, ezik bibere, bayat ekmek kuyruklarına yurttaşı alıştırmaya çalışıyorlar. AKP Genel Başkanı'nın ‘Hayat pahalılığının farkındayız. Milleti enflasyona ezdirmeyeceğiz' dediği Ocak ayından bu yana her şeye yüzde yüz zam yapıldı. Altında ezdirmeyeceğiz dedikleri enflasyon TÜİK'in hesap oyunlarına rağmen yüzde 62'ye dayandı ve her ay tırmanmaya da devam etmektedir. Kontrolü kaybeden, ne dedilerse tersini yaşatan bir iktidarla karşı karşıyayız."