20 Eylül 2024 Cuma

Buldan TRT'de konuştu: AKP'nin Lale Devri bitecek

TRT ekranlarından halka seslenen HDP Eş Genel Başkanı Buldan, "Sizlere söz veriyoruz. AKP?nin Lale Devri bitecek. Fütursuzca yapılan saray ve yandaş harcamaları son bulacak" dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın seçim konuşması TRT'de bugün yayınlandı.
 
TRT'den ilk kez seslenme imkanı bulduğunu hatırlatan Buldan, "HDP’ye yönelik olarak geliştirilen komple bir medya ambargosu altında bulunmaktayız. Bizlerin ne görüntümüzün, ne sesimizin, ne de bir tek sözümüzün size ulaşmasına izin verilmemektedir" dedi.
 
Suruç'taki AKP provokasyonuna dikkat çeken Buldan, "O kadar korkuyorlar ki bir arife günü oy istemek için gittikleri dükkândan “size oyumuz yok” diyen esnaftan bir baba ve iki oğlu oruç ağızlarıyla en vahşi şekilde katlediyorlar. Ve Suruç’ta ikinci defa seçimler ve bir bayram kana bulanıyor. Çünkü onlar mevcut hükümetin onca zulmüne, sömürüsüne rağmen Türkiye halklarından sadece ama sadece biat etmeyi, boyun eğmeyi bekliyorlar. Oysa binlerce yıllık Anadolu ve Mezopotamya coğrafyasının kadim halkları bu baskı ve korku rejimini hak etmiyor" diye konuştu.
 
İLK GÜN OHAL'İ KALDIRACAĞIZ
 
Halka "Asla seçeneksiz değilsiniz" diye seslenen Buldan, şunları söyledi: "Bizler HDP olarak halklarımızın bir arada, eşitçe, huzur ve refah içinde yaşama teminatıyız! Bizler içeride ve dışarıda her zaman ve her zaman diyaloğun, uzlaşının ve barışın açık kapısı olmaya talibiz, adayız."
 
Buldan, seçildiklerinde ilk gün OHAL'i kaldıracaklarını belirtti ve ekledi: "Yaşamı sivilleştireceğiz. Polis devleti değil, hukuk devleti inşa edeceğiz. Yargıyı bağımsız hale getirip, hukuku egemen güç haline getireceğiz. Adaletin tecelli etmesi önüne konulmuş bütün engelleri ortadan kaldıracağız. Bizler biliyoruz ki toplumsal yaralarımızın en iyi ilacı adalettir. Adalet önünde hesap veremeyecek hiçbir özel güç olmayacak! Hukuku egemenlerin sopası olmaktan tamamen çıkaracağız."
 
Toplumsal sorunlara dair partinin çözüm önerilerini anlatan Buldan, kadına yönelik şiddete karşı yapacaklarını şöyle sıraladı: "Bizler HDP olarak ayrı bir Kadın Bakanlığı kuracağız. Cinsiyet eşitliğini sağlayacak mekanizmaları oluşturacak ve işleteceğiz. Bütçeyi cinsiyetler arası eşitliği ortadan kaldıracak biçimde dağıtacağız. Şiddeti ve cezasızlığı teşvik eden yasaları değiştireceğiz. Üç kuruşluk yardım için kadınlarımızı torpil arayışlarından kurtaracağız. Sosyal yardımları sosyal hak bağlamında garanti altına alacağız! Her mahalleye kreş açıp, kadınların üzerindeki çocuk bakımıyla ilgili yükü azaltacağız! HDP, yandaşların değil, yoksulların cebini dolduracak. Hiç kimse iş ve gelir sahibi olmak için Saraydan birinin akrabası, ya da tanıdığı olmak zorunda kalmayacak!"
 
SARAY HARCAMALARI SON BULACAK
 
"Sizlere söz veriyoruz. AKP’nin Lale Devri bitecek" diyen Buldan, "Fütursuzca yapılan saray ve yandaş harcamaları son bulacak! Halkın kaynakları patronlara ve büyük şirketlere değil, halkın kendisine ayrılacak! İşsizliği asgari düzeye indireceğiz! Bereketli topraklarımızda eşit bölüşüm, eşit dağılımla herkesi doyuracak ekmek vardır! Zenginden az, fakirden çok alan haksız ve zalimce bir anlayışla uygulanan vergi sistemini değiştireceğiz. Çalışanların üzerindeki ağır vergi yükünü kaldıracağız! Şeker fabrikalarını kamuya devredeceğiz. En yoksul 10 milyon haneyi hedefleyen sosyal haklar programımızda toplu ulaşım, eğitim ve sağlık hizmetlerini parasız bir şekilde sunacağız! Su, elektrik ve doğalgaz hizmetlerini ihtiyaç sınırına kadar ücretsiz hale getireceğiz" dedi.
 
 24 Haziran'da çok önemli bir yol ayrımında olduğunu belirten Buldan, "Ya tek adam rejiminin kök salacağı bir diktatörlük sistemi ile felaket dolu günlere sürükleneceğiz ya da tek adam rejimine son verip demokratik güzel bir geleceğe yelken açacağız. Onların yegâne güç olacakları iddialarına inanmayın! Bütün güç sizdedir! Her şey sizinle, sizin doğru tercihinizle değişir" diye konuştu.
 
HDP Eş Genel Başkanı Buldan son olarak şunları söyledi: "Baraj altına itilmemiz durumunda bizden alacakları 80 milletvekili ile mecliste egemen; evinizde, işinizde, aşınızda egemen; daha da önemlisi geleceğinizde egemen olmalarına izin vermeyin! Ne tek adamın ne de ayrıcalıklı bir zümrenin; sizin yaşamınızdan, çocuklarınızın geleceğinden çalmasına izin vermeyin! Gelin bu zulüm ve korku diktasını barajları aşarak hep birlikte yıkalım! Bu nedenle bir oy HDP’ye, bir oy DEMİRTAŞ’a diyorum. Hepinizi içten duygularımla selamlıyorum."