20 Eylül 2024 Cuma

Buldan: Soylu telefonla arayıp beni ve partimi tehdit etti

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, dün sabah İçişleri Bakanı Soylu tarafından telefonla aranarak, Ağrı Doğubeyazıt'ta yaşanan ölüm ile ilgili olarak HDP'nin suçlandığını belirtti, "Soylu, 'Size haddinizi bildireceğiz' diyerek bizi hedef gösterdi, tehdit etti" dedi. Buldan, "Herkes gibi Sayın Soylu da haddini bilmeli. Partimiz ile bu şekilde konuşamaz" dedi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Ankara'daki basın toplantısının sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Buldan, "Süleyman Soylu tarafından telefonla arandığınız söyleniyor, doğru mu?" sorusuna, "Dün sabah itibariyle İçişleri Bakanı Soylu tarafından telefonla arandım. Ağrı Doğubeyazıt'ta bir müşahitleri olduğunu söylediği bir kişinin infazından partimizi sorumlu tuttuğunu söyledi" yanıtını verdi.

"Sayın Soylu açıkça partimizi hedef göstermiştir" diyen Buldan şöyle konuştu:

"Söz konusu infazın partimizle bağlantılı olduğunu ima etmiştir. Böyle bir konuşmayı reddediyoruz. Partimiz her zaman bu tip olayların açığa çıkması konusunda görüş belirtmiştir. Suruç'ta olduğu gibi yapanlar cezalandırılmıyor, aksine alakası olmayanlar sorumlu tutuluyor. Soylu partimizi hedef göstermek yerine sorumluları derhal açığa çıkartmalıdır. Ağrı'daki bu infazı kınıyoruz."

Soylu'nun telefonda kendisine "Size haddinizi bildireceğiz. Bunun hesabını vereceksiniz. Size yaşama hakkı yok. Nereye giderseniz gidin, CHP'ye mi Avrupa'ya mı gidiyorsunuz. Bu işin peşini bırakmayacağız" dediğini aktaran Buldan, "Saçmasapan, asla kabul etmeyeceğimiz bir konuşma ile karşı karşıya kaldık" dedi.

Buldan, "AKP ülkeyi bu kin, nefret ve öfke ile mi yönetecek" diye sordu.

"İnsanların gözünde partimizin karartılmasına asla izin vermeyeceğiz" diyen Buldan, "HDP, legal siyaset yapan, bu ülkenin 3. büyük partisidir. Halkların kardeşliği için çaba yürüten bir partidir" dedi.

SOYLU DA HADDİNİ BİLECEK

"Herkes haddini bilecek, sayın Soylu da bilecek" diyen Buldan, "Soylu’nun bir partinin Eş Genel Başkanı’nı arayıp tehdit etmesi kabul edilemez. Herkes haddini bilecek, Soylu da haddini bilecek" diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Temelli de, Soylu'ya tepki gösterdi, "İçişleri Bakanı bugüne kadar yapması gerekenleri yapmadı, HDP ile uğraştı. Ortada hepimizin kınadığı bir olay var. Gidip suçluları yakalamak yerine partimizle uğraşmaya devam ediyor, tıpkı seçimde olduğu gibi. Bütün bu sözlerini kendisine iade ediyoruz" dedi.