20 Eylül 2024 Cuma

Buldan: Siz gidiyorsunuz, çözümü biz yapacağız

Batman'da konuşan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, "Suruç?ta yaşananlar, Urfa?da yaşananlar HDP?nin büyüdüğünü gören, moralini gören AKP hükümetinin ne kadar da sıkıştığının kanıtıdır. Ancak halkımız bu zulmü, bu tür katliamları unutmaz. Bunun hesabını seçim sandıklarında soracağız, AKP?yi sandığa gömeceğiz" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü'nün düzenlediği mitinge on binlerce kişi katıldı. 
 
16 Mayıs Stadyumu'nun önünde düzenlenen mitinge HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Batman milletvekili adayları katıldı.  
 
Abdullah Öcalan'ın flamaları taşınan mitingde, "Öcalan", "Bizler HDP bizler meclise", "Direne direne kazanacağız", "Bijî berxwedana zindanan", "Şehit namirin" ve "Bê Serok jiyan nabe" sloganları atıldı. 
 
Saygı duruşunun ardından açılış konuşmasını yapan HDP Batman İl Başkanı Nizamettin Toğuç, seçimlerde yapılacak hilelere karşı halkın duyarlı olmasını istedi. 
 
HDP Batman milletvekili adayları Feleknas Uca, Ayşe Acar Başaran, Saadet Becerikli, Şükrü Baytar ve Mehmet Rüştü Tiryaki yaptıkları konuşmalarda, AKP iktidarının savaş ve kandan başka politikası olmadığına dikkat çekerek, "Bir oy HDP'ye bir oy Demirtaş'a" çağrısı yaptı. Adaylar, halkın sandıkları ve oylarını korumalarını istedi.   
 
SURUÇ AKP'NİN SIKIŞMIŞLIĞININ KANITIDIR
 
Adayların ardından konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın selamlarını iletti. 
 
"Cezaevlerinde de mücadelemiz sürüyor. Tıpkı Batman’da olduğu gibi her yerde bir eşitlik ve özgürlük mücadelesi var" diyen Budan, Batman’ın büyük acılar yaşadığına işaret etti. Buldan, "Batman faili meçhuller kenti oldu, acıların kenti oldu. Ama her zaman ayakta durdu. Hiçbir zaman diz çökmedi, boyun eğmedi. Her zaman onurlu bir mücadelenin halkı oldu" dedi. 
 
Suruç'ta yaşanan provokasyonu hatırlatan Buldan, "Bugün adli tıp raporu bir kez daha bizim haklılığımızı, gerçeği ortaya koydu. Bir insanımız 17 ayrı bıçakla darbe aldı. Ve yaşamını yitirdi. Bir insanımız defalarca kurşunlanarak katledildi. Suruç’ta yaşananlar, Urfa’da yaşananlar HDP’nin büyüdüğünü gören, moralini gören AKP hükümetinin ne kadar da sıkıştığının kanıtıdır. Ancak halkımız bu zulmü, bu tür katliamları unutmaz. Bunun hesabını seçim sandıklarında soracağız, AKP’yi sandığa gömeceğiz" diye konuştu. 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Selahattin Demirtaş ile ilgili “Bu parti bu kadar fukara mı ki cezaevinde olan birinden başka aday bulamadı mı” sözlerine yanıt veren Bulda, şöyle konuştu: "Selahattin Demirtaş’ın sizin gibi ayakkabı kutuları yok, Selahattin Demirtaş’ın hanları, sarayları yok. Selahattin Demirtaş, sizler gibi dünyaya saraylardan bakmıyor. Onun bir tek sazı var, türküsü var. Onun halkı var, Batmanlısı var, Amedlisi var, Hakkarilisi var. Ege’de, Marmara’da, Trakya'da kendisine gönülden bağlı yoldaşları var. Onun sizinle arasındaki fark bu. Ama evet, halkımız yoksul; bu fakirliğin yanında bu dünyanın en büyük zenginliği o kadar gönül yoldaşlığı var. Biz fakiriz, biz kadınız, biz genciz ama onurluyuz." 
 
Buldan, “çözüm mözüm yok” diyen Başbakan Binali Yıldırım'a ise şu yanıtı verdi: "Çözüm olacak Sayın Yıldırım ama siz o çözümü göremeyeceksiniz. Çünkü siz 25’inde gidiyorsunuz. Biz çözümü Türkiye halklarıyla gerçekleştireceğiz."
 
KAYYUMLARI KIRAATHANELERE GÖNDERECEĞİZ
 
Kayyumlara da sandıklarda ders vereceklerini söyleyen Buldan, "O kayyumlar kıraathanelerde kayyumluk yapıp, kek yiyip, çay içecekler" dedi. 
 
Buldan, şöyle devam etti: "Artık bu ülkede kimsenin ölmesine müsaade etmeyeceğiz. Ne bir askerin ne bir polisin ne de bir gerillanın yaşamını yitirmesine izin vereceğiz. Türk, Kürt, Alevi, Sünninin bir arada ortak bir şekilde özgürce yaşamasının olanaklarını sağlayacağız. KHK ile işinden olan emekçilerin işlerine geri dönmesinin olanaklarını sağlayacağız. Bu yeni bir sayfa açacak olan bir zaman dilimidir. İşte 24 Haziran bunun için kıymetli."