20 Eylül 2024 Cuma

Buldan: Oylarımız ve emeğimiz çalındı

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, açıklanan resmileşmemiş sonuçların gerçek olmadığını belirtti. Buldan, Demirtaş'ın tüm eşitsiz koşullara rağmen 3. sırada yer aldığını da belirterek, bu sonuçların ardından yapılması gereken acil işin Demirtaş'ın tutukluluk halinin sona erdirilmesi olduğunu vurguladı.
HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, seçim sonuçlarına dair parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek. 
 
Buldan, YSK'nın hala doyurucu bir açıklama yapmadığını söyledi. Tüm partilerin seçim sonuçlarına dair kaygıları olduğunu kaydeden Buldan, şu ana kadar açıklanan resmileşmemiş sonuçların gerçeği yansıtmadığını vurguladı. 
 
YSK'daki girişlerin tamamlanmadığını, itirazların sonuçlanmadığını ifade eden Buldan, “İhlallerin ortaya çıkarılması için mücadelemiz sürmektedir” dedi. 
 
Cumhurbaşkanı adayları Selahattin Demirtaş'ın hapishanede, eşitsiz ve adil olmayan koşullarda bir kampanya yürütmesine ve tüm kara propagandalara rağmen 3. sırada çıktığını belirten Buldan, Demirtaş'ın oyunun açıklanandan daha fazla olduğunu söyledi. Buldan, sonuçların ardından yapılması gereken acil işin Demirtaş'ın tutukluluk halinin derhal sona erdirilmesi olduğunu vurguladı. 
 
Buldan, seçimlerin OHAL gölgesinde, adil ve eşit olmayan koşullarda yapıldığını hatırlattı, HDP'nin baraj altında bırakılması için tüm devlet imkanlarının en ağır biçimde kullandığını, medyada ağır bir ambargo uygulandığını, HDP'nin sesi ve sözünün topluma ulaşmasının engellendiğini kaydetti. 
 
Tüm bunlara rağmen HDP'nin barajı aştığını dile getiren Buldan, hem oy oranı hem de parlamento dağılımı itibariyle 3. parti olduğunu ve oy oranının ekranlara yansıyandan daha fazla olduğunu belirtti. Buldan, “İhlaller sonucu oylarımız ve emeğimiz çalınmıştır. Takipçisi olmaya sürdüreceğiz” dedi.
 
Buldan, şöyle devam etti: Türkiye halkları HDP'siz bir parlamenter rejimin, demokrasi ve adalet mücadelesinin olmayacağı inancını ortaya koymuştur. HDP'siz demokrasi, barış, yeni yaşam, çoğulculuk olmaz demiştir. HDP'ye oy verenler aynı zamanda güçlü bir yerel demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığına, OHAL'siz yaşama destek vermiştir. HDP, bu mesajı almıştır. Bunları boşa çıkarmayacak, kararlılıkla mücadelesine devam edecektir.”
 
Gerçek sonuçların ortaya çıkarılması için gerekenleri yapacaklarını belirten Buldan, bunun için tüm demokrasi güçlerine çağrı yaptı. 
 
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de saldırılar, baskılara rağmen toplumun birçok kesiminin demokrasiye olan inancıyla aralıksız çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.  
 
Temelli, “Seçmenlerin siyasi iradesine sahip çıkıyoruz, kesin sonuçlar açıklanana kadar buna devam edeceğiz. Sonuçlar kesinleşene kadar demokrasi nöbetinde kalmaya devam edelim” dedi. 
 
İkinci tura kalma olasılığı yüksek olduğu bir seçim süreci geçirildiğine işaret eden Temelli, ilçe binalarına yönelik saldırıları da kınadı.