19 Eylül 2024 Perşembe

Buldan: Cumhurbaşkanı adayımız Demirtaş'tır

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP'nin Cumhurbaşkanı adayınının "HDP'nin adayı Edirne F Tipi Cezaevinde rehin olarak tutulan Sayın Selahattin Demirtaş'tır" ifadeleriyle açıkladı.
Hakların Demokratik Partisi (HDP) 24 Haziran'da yapılacak baskın seçim kampanyasının içeriği ve Cumhurbaşkanı adaylarına ilişkin Diyarbakır'daki Demir Hotel'de aday tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.
 
"Senle Değişir" sloganıyla başlatılan aday tanıtım toplantısına HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kürt siyasetçi Ahmet Türk, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, HDP Diyarbakır milletvekilleri, ESP, KDP, Azadi Hareketi, PAK, PSK, PDK-Ta, TJA ve DBP'nin yanı sıra Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'da katıldı. Tanıtımın yapıldığı salona Demirtaş'ın fotoğraflarının yanı sıra seçim kampanyasında kullanılacak sloganlar asıldı. Aday tanıtım toplantısına yoğun ilgi gösterildi. Demirtaş'ın daha önce katıldığı mitingler yaptığı konuşmaları konu alan sinevizyon gösterimi yapıldı.
 
Etkinlikte konuşan Ahmet Türk, Kürtlerin büyük coşku ve heyecanla Demirtaş'ın cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasına katılmaları gerektiğini belirterek, "Kürtleri hazırlıksız yakalama yönelik bir baskın seçim ile karşı karşıyayız. Geçmişten beri verdiğimiz mücadele ile bunun üstesinden geleceğini inanıyoruz.  Her zaman söylediğimiz gibi biz mücadeleyi makam ve mevki için değil halkının özgürlüğü için bu mücadeleyi yürütüyoruz. Demokrasi için yola çıktığını iddia edenler Kürtleri, Alevileri yok sayarak ikinci bir milliyetçi cepheyi oluşturdu. Kürtleri çok önemli bir güç olduğunu bilmelerine rağmen bunu yaptılar. Kürt halkı bunları çok iyi biliyor. Türkiye'de Kürtsüz demokrasinin olmayacağını çok açık şekilde göstereceğiz. Halkımız ve yoldaşlarımızla bu seçimi sonuna kadar yürüteceğiz" dedi.
 
Adayını "HDP'nin adayı Edirne F Tipi Cezaevinde rehin olarak tutulan Sayın Selahattin Demirtaş'tır" ifadeleriyle paylaşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ""24 Haziranda yapılacak hem cumhurbaşkanlığı ham de milletvekili seçimleri hem Kürtleri hem de Türkiye halklarını yakından ilgilendiren bir seçimdir. Türkiye toplumu ve Kürt halkının artık kaybedecek zamanı yoktur. Bu anlamda sevgili Selahattin Demirtaş'ın Türkiye toplumu kucaklayan, umut ve heyecan veren bu adaylığını saygıyla selamlıyoruz" diye belirtti. 
 
Buldan konuşmasını şöyle sürdündü:
Cumhurbaşkanlığı adayımız olan sevgili Selahattin Demirtaş Amed'in çocuğudur. Amed halkının şimdi sevgili Selahattin Demirtaş'a sahip çıkma zamanıdır. 4 Kasım tarihini kimse unutması lazım. 4 Kasım'da Demirtaş buradan Amed'ten gözaltına alındı Edirne Cezaevine götürüldü ve o tarihten bu yana rehin tutulmaktadır. Şimdi yapmamız gereken 24 Haziran akşamı cumhurbaşkanı adayımız Demirtaş'ı burada çiçeklerle, halaylarla karşılama zamanıdır.
 
"Bugün itibariyle başlatacağımız seçim çalışmalarında sevgili Selahattin Demirtaş Edirne Cezaevi'nde çalışma yapamaz. Cezaevinden seçmenleriyle buluşma imkanı bulamaz. Bu nedenle bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını buradan bir kez daha talep ediyoruz. Ve seçim çakışmalarını halkı ile birlikte mitinglerde, etkinlik ve çalışmalarda onların ellerini tutarak onların yüreğine dokunarak yapması gerekmektedir. Dolayısıyla bir an önce serbest bırakılması gerekmektedir.
 
"Demirtaş'ın bu şekilde seçim çalışması yapması imkansızdır. Avukatlar aracılığıyla seçim çalışması yapılamaz. Bu haksızlık, hukuksuzluk ve adaletsizliğin bir an önce ortadan kaldırılması gerektiğini buradan bir kez daha haykırıyoruz. 24 Haziran'a kadar Demirtaş'ın cezaevinde kalması durumunda oraya gidecek gazeteciler var mı öğrenmek isteriz. Hangi cesaretli TV kanalı programına Demirtaş'ı davet edecek öğrenmek isteriz.
 
"Ancak bunlara fırsat veremeden Demirtaş'ın bir an önce serbest bırakılması ve o akşam halkıyla bir Cumhurbaşkanı olarak buluşmasının zeminin hazırlanması gerektiğini vurguluyoruz.
 
"Demirtaş sadece Kürtlerin değil, Türklerin, Ermenilerin, Alevilerin, kadınların ve gençlerin adayıdır. Demşirtaş umudun gerekçesi ve yaratıcı olarak bu toplumda var olmuştur ve olmaya da devem edecektir.
 
"Şimdi bize düşen görev Demirtaş'a sahip çıkmaktır. Eğer bunu yapabilirsek Demirtaş'ın 24 Haziran akşamı sazını çalması ile birlikte onunla halaylar çekmeye hepimizi hazırız."