20 Eylül 2024 Cuma

Buldan Antep'te: Halkımızın cesaretine güveniyoruz

Antep'te halka seslenen HDP Eş Başkanı Buldan, "AKP?ye verilen çekin zamanı doldu. Son kullanma tarihleri 24 Haziran?dır. 25 Haziran?ı görmeyecekler" dedi.
HDP seçim çalışmaları kapsamında Antep'te miting düzenledi. 
 
Mitinge milletvekili adaylarının yanı sıra HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da katıldı.
 
Halka seslenen Buldan, "Kürtlerin sorununu görmeyen, Alevilerin, kadınların, gençlerin sorunlarını görmeyen bir iktidarın ayakta durma şansı yoktur. Artık dönüşüm zamanı geldi. AKP’ye verilen çekin zamanı doldu. Son kullanma tarihleri 24 Haziran’dır. 25 Haziran’ı görmeyecekler" dedi.
 
Suruç'taki AKP saldırısına dikkat çeken Buldan, "Her seçim öncesi bir provokasyon deniyorlar. Ama her provokasyon ellerinde patlıyor. Türkiye halkları oyunlarının farkında. 24 Haziran'da da HDP’yi baraj altında bırakmak için her türlü oyunu oynayacaklar. Ama biz halkımızın ferasetine, cesaretine güveniyoruz" diye konuştu.
 
Türk devletinin Efrin'deki işgalini hatırlatan Buldan, şunları söyledi:  !İşçinin, esnafın, halkların çıkarlarını değil sadece kendi çıkarlarını düşünen bir iktidar var karşımızda. Sadece Türkiye içerisinde de değil. Komşu ülkelerle ilişkilerde de en büyük zararı Antepliler yaşıyor. Suriye politikalarında en büyük zararı Antep gördü, Kilis gördü. Efrin’e atılan bombalar, Antep halkının sofralarına düştü. Orada yaşamını yitiren gençlerin cenazeleri bu kente geldi. En büyük acıyı biz hissettik."
 
Hiçbir iktidara asla boyun eğmediklerini belirten Buldan, "Asla diz çökmedik. Erdoğan’ın önünde de diz çökmeyeceğiz. Onlar yargıların, medyalarına, ordularına güveniyor; biz size güveniyoruz" dedi.
 
İktidarın kabusunun 25 Haziran'da gerçeğe dönüşeceğinin altını çizen Buldan, "Recep Bey her gece rüyasında Demirtaş’ı görüyor ya, hani kabusu olmuş ya, hani korkulu  rüyası olmuş ya; işte o korkulu rüya 25 Haziran’da gerçeğe dönüşecek. Çünkü Recep Bey karşısında Selahattin Demirtaş’ı görecek" dedi.
 
HDP Eş Genel Başkanı Buldan, halka "oylarınıza sahip çıkın" çağrısını yaptı ve ekledi:
 
"Bu bizim geleceğimizi belirleyecek. Bu gelecek Türklerin ve Kürtlerin, Alevilerin ve Sünnilerin bir arada barış içinde yaşayacağı ülke olacak. Bugün herkes birbirinden nefret eder hale gelmiş. İnsanlar arasında bir kutuplaşma var. Ama 24 Haziran’dan sonra yürek yüreğe vereceğiz, bu mücadeleyi hep birlikte yürüteceğiz."