4 Ekim 2024 Cuma

Buca halkı hastanesini istiyor: Bakan sözünü tutsun

Buca Emek ve Demokrasi Güçleri, İzmir depreminde hasar gören Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesinin kapatılmasına tepki göstererek, söz verilen hastanenin bir an önce yapılmasını istedi.

Nüfusuyla İzmir'in en büyük ilçesi olan Buca'da tek kamu hastanesi olan Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesinin İzmir depreminde hasar görmesi sonucunda kapatılması halkın sağlık hizmetlerine erişmesinde önemli sorunlar meydana getirirken, yeni hastane için verilen sözlerin tutulmaması halkın tepkisine neden oluyor.

Hastane şu an bazı poliklinikleri ve prefabrik binada bulunan Acil Servis ile düşük kapasitede hizmet veriyor. Tahliye edilen hastane için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2,5 ay içinde geçici hastanenin 2 yıl içinde de yeni hastanenin yapılacağı sözü üzerinden 3,5 ay geçmesine rağmen hiçbir şey yapılmadı.

'BAKAN SÖZÜNÜ TUTSUN HASTANEMİZ HİZMETE AÇILSIN'
Evrensel'de yer alan habere göre; Buca Emek ve Demokrasi Güçleri, konuyla ilgili Şirinyer Migros önünde yaptığı basın açıklamasıyla Sağlık Bakanlığının verdiği sözleri tutmasını istendi. Ayrıca hastanenin kapatılıp yerine yeni hastanenin yapılmaması nedeniyle sağlık çalışanlarının, doktorların çeşitli yerlere dağıtılarak çalışma koşullarının, pandemi koşullarında daha da ağırlaştığı dile getirildi.

Basın açıklamasını okuyan SES İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyesi ve İşyeri Temsilcisi Hava Akcan, başta hastane çevresindeki eczane, medikal, optik gibi çeşitli sağlık kuruluşlarının bundan olumsuz etkilendiği belirtilerek, "Buca halkı başta olmak üzere çevre ilçelerde yaşayan halkımız pandemi koşullarında sağlık hizmetine ulaşmada büyük zorluklar yaşamaktadır" dedi.

'YENİ HASTANENİN NE ZAMAN YAPILACAĞI BELİRSİZ'
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, "Buca halkını hastanesiz bırakmayacakları, 15 Ocak 2021 tarihinde 250-300 yataklı sahra hastanesini hizmete açacağız" sözlerini hatırlatan Akcan, "Ancak aradan geçen bunca zamana rağmen hastanenin ihalesi dahi yapılmamış, süreçle ilgili kamuoyuna bilgi dahi verilmemiştir. Hastane binasının yıkılıp yeni hastane binasının ne zaman yapılacağı ise belirsizdir" dedi.

Hükümetin özel hastanelere her türlü teşviki sunduğunu, hasta garantili şehir hastanelerinin ödemelerini geciktirmediğini, yandaş müteahhitlerin yüzlerce hastane yapmaya yetecek vergi borcunu sildiğini ifade eden Akcan, "Hükümet Buca halkına verdiği hastane sözünü tutmamaktadır. Bizler Buca Emek ve Demokrasi Güçleri olarak; halkın hastanesinin en kısa sürede yapılıp, hizmete açılmasını istiyoruz" diyerek halkı sağlık hizmetinin herkes için parasız ve kolay ulaşılabilir olması için birlikte mücadeleye çağırdı. Açıklama sonrası ise bildiri dağıtımı yapıldı.