22 Eylül 2024 Pazar

BTO-Sen İstanbul Şube Kongresi toplandı

DİSK'e bağlı BTO-Sen'in İstanbul Şube Kongresinde buluşan Ağaç AŞ işçileri mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. Kongrede Mehmet Çak Şube Başkanı görevine getirildi.

DİSK'e bağlı Birleşik Tarım Orman İşçileri Sendikası (BTO-Sen) İstanbul Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu bugün gerçekleştirildi.

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Merkez toplantı salonunda bir araya gelen sendika üyesi Ağaç AŞ işçileri, yeni dönemde görev alacak İstanbul Şube yöneticilerini belirledi.

ŞEKER: MÜCADELENİN SAHİBİ İŞÇİLER
DİSK/Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut'un divan başkanlığı yaptığı kongreye Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı da katıldı. Kongrede ilk olarak BTO-Sen Genel Başkanı Ayvaz Şeker söz aldı. "Bu mücadelenin sahipleri sizlersiniz. Sizlerle beraber yürünecek" diyen Şeker, direnerek elde ettikleri kazanımlara değindi, "Birlik ve beraberlik içinde yürüdüğümüz sürece bunu daha da ileriye taşıyacağız" dedi.

Şeker, Ağaç AŞ işçilerini BTO-Sen'e üye yapmanın önemine işaret ederek, örgütlenme çalışmalarının süreceğini söyledi.

YILDIZ: SENDİKAL MÜCADELEDE KOLEKTİF ÇALIŞMA ÖNEMLİ
BTO-Sen İstanbul Şube Başkanı Barış Yıldız da, sendikal mücadelede kolektif çalışmanın önemine dikkat çekti, kolektif mücadelenin ortadan kalkmasının ağır bir yozlaşmaya neden olacağına işaret etti.

Ağaç AŞ işçilerinin bu yozlaşmanın, çürümenin karşısında durarak Türkiye sendikal tarihinde önemli bir örnek yarattığını söyleyen Yıldız, baskı ve tehditlerin karşısında durarak mücadeleyi büyüttüklerini vurguladı.

ŞUBE YÖNETİMİ ORTAK LİSTEYLE BELİRLENDİ
Konuşmaların ardından ortaklaşa oluşturulan tek listenin oylamasına geçildi.

Yapılan seçimler sonucunda BTO-Sen İstanbul Şube Başkanı görevine Mehmet Çak, Şube Sekreterliğine Nuri Diricanlı, Örgütlenme Sekreterliğine Murat Yeni, Mali Sekreterliğe Yılmaz Adaşlık, Eğitim Sekreterliğine İlhan Kaya seçildi. Özcan Aydın, Hüseyin Uçar, Altan Berdan Ağırman, Veysel Yıldız ve Yasin Yılmaz ise yedek yönetim kurulu üyeliğine seçilirken, Denetim ve Disiplin Kurulu asil ve yedek üyeleri de belirlendi.

Seçimlerin ardından sinevizyon gösterimi yapıldı. Yeni seçilen BTO-Sen İstanbul Şube Başkanı Mehmet Çak, teşekkür konuşması yaptı. İşçiler kongreyi "İnadına sendika, inadına DİSK" sloganını atarak sona erdirdi.