20 Eylül 2024 Cuma

Brüksel'de ölümsüzler anıldı

Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen "Gelenekten geleceğe ölümsüzlerin izinde kavgayı büyütüyoruz" etkinliğinde, devrim şehitlerinin mücadelesinin yükseltilmesinin devrimci görev olduğu kaydedildi.

"Gelenekten geleceğe ölümsüzlerin izinde kavgayı büyütüyoruz" şiarıyla Belçika'nın başkenti Brüksel'de Kasım Şehitler Ayı etkinliği düzenlendi.

Sık sık, "Devrim şehitleri ölümsüzdür", "Şehit namırın" sloganlarının atıldığı etkinlikte şiirler okundu.

Marksist Leninist Komünist Parti'nin (MLKP) 29 yıllık tarihinin anlatıldığı bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Ardından MLKP adına bir konuşma yapıldı. Konuşmada, "Önemli tarihsel kesitte bir aradayız. Emperyalist, kapitalist sistemin var oluşsal krizi daha da büyüyor ve buna paralel olarak, emperyalistler arası artan rekabet işgal, yağma, talan savaşlarına neden oluyor. Filistin'e, Rojava'ya, medya savunma alanlarına yönelik saldırıların arttığı, emperyalistlerin kendi savaş hukukuna bile bağlı kalmayan kimyasal yasaklı silahları da kullandığı bir süreçte bir araya geldik. Tam da böyle bir süreçte özgür, eşit bir dünya, devrim, sosyalizm için ölümsüzlerimizi anmak, uğruna yaşamlarını sınırsızca ortaya koyanlardan öğrenmek daha fazla önem taşıyor. Bireyciliğe karşı kolektivizmi geçirerek, toplumsal amaçlarının peşinden giderek kendilerini sınırsızca ortaya koyanlardan öğrenmek son derece önemli. Faşist sömürgeci diktatörlük, tasfiyeci saldırganlığını daha fazla artırıyor ve partimizi özel hedefi haline getirmiş durumda. Partimizin önder kadrolarını suikast saldırılarıyla etkisizleştirmeye çalışıyor, örgüt iskeletimizi bozmaya çalışıyor. Her günkü uygulama haline gelen gözaltı tutuklama saldırılarıyla tasfiyeci saldırganlıktan sonuç almaya çalışıyor" denildi.

MLKP/Komünist Kadın Örgütü (KKÖ) adına yapılan konuşmada, artan siyasal görevlerle daha yüksek ilişki kurma, partiye olanak yaratma, parti yayınlarının dağıtımı ile yüksek düzeyde ilişki kurmanın önemine değindi.

Konuşma sırasında, "Jin, jiyan, azadî", "Devrim şehitleri ölümsüzdür" sloganları eşlik etti.

Etkinlikte şehit aileleri sahneye davet edildi. Ali Bugün ve Rojova'da katledilen Savaş Maraş'ın kız kardeşleri birer konuşma yaptı. Baskıların ve savaşın artarak devam ettiği günlerde, devrim şehitlerinin devrettiği mücadele bayrağının her alanda yükseltilmesinin devrimci görev olduğunun altı çizildi.

Tutsakların Sesi Plaftormu (TSP), hasta tutsakların durumuna dikkat çekti. Hapishanelerde binlerce politik tutsağın haksız olarak tutulduğu, yüzlerce hasta tutsağın sağlık durumlarının iyi olmadığı halde tahliye edilmediği aktardı.

Gece müzik dinletisiyle sona erdi.