22 Eylül 2024 Pazar

Brüksel'de etkinlik: Ölümsüzlerimizin mücadelesini yükseltelim

Brüksel'de düzenlenen "Ölümsüzlerimizin izinde kavgayı büyütmeye" gecesinde şehitlerin izinden yürüyerek mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıldı.

Marksist Leninist Komünist Parti'nin (MLKP) her yıl Kasım ayında, MLKP'nin ilk şehidi Erdal Balcı'ya atfen düzenlediği "Kasım şehitler ayı" etkinlikleri kapsamında "Ölümsüzlerimizin izinde kavgayı büyütmeye" şiarıyla geceler sürüyor.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de saygı duruşu ile başlayan etkinlik MLKP'nin 28 yıllık mücadelesinin ve şehitlerin mücadele hayatının aktarıldığı sinevizyon gösterimi ile sürdü.

FAŞİZME KARŞI MÜCADELEYİ BÜYÜTME ÇAĞRISI
MLKP adına yapılan konuşmada, parti ve devrim şehitlerinin, işçi sınıfı ve ezilenlerin değişik cephelerindeki mücadelede şehit düştükleri, onların feda ruhu ve kararlılıklarının daima yol göstereceği belirtildi. MLKP temsilcisi, faşist şeflik rejiminin Medya Savunma Alanları'nda işgalci savaşının yoğunlaştırarak yenemediği gerillaya kimyasal silah kullandığını hatırlattı ve faşizme karış mücadeleyi büyütmenin önemine dikkat çekti.

Kapitalizmin krizi koşullarında burjuvazinin Avrupa'da faşist hareketi kullandığını, aynı zamanda savaş kışkırtıcılığı ve örgütleyiciliğiyle büyük çaplı yeniden emperyalist paylaşım savaşım sürecini hızlandırdığını belirten MLKP temsilcisi; komünistlerin ve antikapitalistlerin, antiemperyalistlerin ve antifaşistlerin mücadele görevine değindi.

TSP: TUTSAKLARIMIZA DAHA FAZLA SAHİP ÇIKALIM
Etkinlikte Tutsakların Sesi Platformu (TSP) adına da bir konuşma  yapıldı. Hapishanelerde yaşanan artarak süren hak gasplarına ve hasta tutsakalrın durumuna dikkat çekilen konuşmada, hapishanelerden cenazelerin çıkmaması için mücadele çağrısı yapıldı.

Devrim mücadelesinde ölümsüzleşenlerin aileleri de kısa bir konuşma yaptı. Duygu dolu anların yaşandığı etkinlikte şehit aileleri, şehitlerin izinden mücadeleyi yükseltmeye çağırdı.

Etkinlik müzik dinletisi ve halaylarla sona erdi.