20 Eylül 2024 Cuma

Brüksel ve Berlin'de Suruç anmaları

33 Düş Yolcusu Belçika'nın başkenti Brüksel'de ve Almanya'nın başkenti Berlin'de yapılan etkinliklerde anıldı.
Üçüncü yılında Suruç'ta katledilen 33 Düş Yolcusu Belçika'nın başkenti Brüksel'de ve Almanya'nın başkenti Berlin'de yapılan etkinliklerde anıldı.
 
BRÜKSEL
 
Belçika'nın başkenti Brüksel'de Brüksel Halkevi, SKB, Tutsakların Sesi Platformu tarafından 33 Düş Yolcusu Rue Bara Caddesi'nde bulunan Süryani Cemaatine ait Kültür Merkezinde anıldı.
 
Salona Suruç şehitlerinin fotoğrafları asıldı. Anma saygı duruşu ile başladı. Sinevizyon gösteriminin ardından konuşan SKB Brüksel Temsilcisi Duriye Sezgin ve HDK Brüksel Eşbaşkanı Zeynep Görgü birer konuşma yaptı.
 
Anmaya İsviçre'de tedavisi devam eden Suruç yaralısı Güneş Erzurumluoğlu canlı bağlantı ile katıldı. Erzurumluoğlu "Üç yıldır bu acımız hala taze. Dün gördünüz Türkiye'de anmaya bile izin verilmedi. Bir çok arkadaşımız gözaltına alındı. Yargılamaların tiyatro olduğu mahkemelere inanmıyoruz. Mücadeleye devam edeceğiz" dedi.
 
BERLİN
 
Almanya'nın başkenti Berlin'de SKB, AGIF, NAV-DEM ve HDK Berlin-Brandenburg'un çağrısıyla 33 Düş Yolcusu anıldı. NAV-DEM'de gerçekleştirilen anma saygı duruşu ile başladı. AGİF ve SKB ve NAV-DEM adına yapılan konuşmalar ile davam etti. Anma, Suruç katliamını anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Suruç şehidi Duygu Tuna'nın yakını Tuna'yı anlattı. Şiirlerin okunduğu anma, katılımcıların konuşmalarıyla sona erdi.