20 Eylül 2024 Cuma

Britanya'da Türkiyeli ve Kürdistanlı göçmenlerle dayanışma çağrısı

Türkiyeli ve Kürdistanlı göçmenlere yönelik artan baskıları ve kriminalize edilerek korkutma ve sindirme amaçlı uygulamalara ilişkin basın toplantısı düzenleyen Britanya Demokratik Güç Birliği, "Asla rejimin oyununa gelmeme ve demokratik hukuki mücadeleyi yükseltme çağrısında bulunuyoruz" denildi.

Britanya Demokratik Güç Birliği, Avrupa'da yaşayanların sosyal medya paylaşımları ve demokratik tepkilerinin Türkiye'de keyfi gözaltına dönüşmesi, yurtdışı çıkış yasakları, kefaret dayatmasına karşı GİK-DER binasında bir basın toplantısı düzenledi.

Basın metnini okuyan İbrahim Avcil, "Sosyal medya paylaşımları bahane edilerek, Türkiye'ye girişlerde keyfi gözaltılar, yurtdışı yasakları ve kefaletle salıverilme dayatmasına varıncaya dek türlü yöntemlerle göçmen halkımızın seyahat özgürlüğü ve yaşam hakları ihlal edilmektedir. Kollarını Avrupa'ya kadar uzatan faşist rejim burada yaşayan Türkiyeli ve Kürdistanlı göçmenleri kriminalize ederek korkutma ve sindirme amacını taşıyor. Sosyal medya yasakları ile düşünce özgürlüğüne kelepçe vurulmaya, gözaltı ve soruşturmalarla korku iklimi egemen kılınmaya çalışılmaktadır" dedi.

Rejimden korkmadıklarını dile getiren Avcil, AKP/MHP rejiminin gerçekleştirdiği tüm saldırılara karşı meşru hakların mücadelesini vermeye devam edeceklerinin altını çizdi. Legal demokratik kurum ve örgütlerin kriminalize edilmesine izin vermeyeceklerini ifade eden Avcil, saldırıya karşı mücadele edeceklerini söyledi.

Katılımcıların söz aldığı basın toplantısında, Türkiye'de AKP eliyle bir hukuksuzluk pazarı oluşturulduğuna dikkat çekilerek, "Özellikle açılan soruşturmalar para karşılığında çözülüyor ve insanlarımız hem sindiriliyor hem de iradesiz hale getirilmeye çalışılıyor. Biz bu konuda asla bu rejimin oyuna gelmeme ve demokratik hukuki mücadeleyi yükseltme çağrısında bulunuyoruz" denildi.