21 Eylül 2024 Cumartesi

'Bozankaya patronu vaatlerle işçileri kandırmaya çalışıyor'

İşten atma saldırısının yaşandığı Bozankaya'da, fabrikanın patronu işçilere vaatlerde bulundu. Açıklama yapan Birleşik Metal-İş, Bozankaya patronu işçileri kandırmaya çalıştığını belirtti.

Ankara'nın Kazan ilçesinde kurulu Bozankaya fabrikasında çalışan işçiler Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye oldular. Sendika, bakanlığa çoğunluk ve yetki tespiti için başvuruda bulunurken fabrika yönetimi işten atma saldırısını devreye soktu.

2 işçinin işten atılması üzerine işçiler fabrika önünde önceki gün direnişe başladı. Dün 8 işçinin daha işten atılmasıyla işten atılan işçi sayısı 10'a yükseldi.

İşten atılan işçilerin fabrika önünde direnişleri sürüyor.

İşten atma saldırısına ilişkin açıklama yapan Birleşik Metal-İş Sendikası, "Bozankaya sendikadan kurtulmak için işçilere yine vaat veriyor. Sendikamızın örgütlenmesini engellemek için türlü yollara başvuran Bozankaya, Cuma günü 10 üyemizi işten çıkardıktan sonra bugün de fabrikada topladığı işçilere vaat üstüne vaat verdi" dedi. İşçilere konuşan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Semih Uğurluel'in, işçilere sendikadan vazgeçmeleri için panik halinde "1 maaş ikramiye. Sincan fabrikasıyla Kazan fabrikası arasındaki yüzde 2’lik ücret farkının giderilmesi. 100’er lira yakacak yardımı. Ramazanda 100 lira alışveriş çeki. Bayramlarda 300’er lira para. Devamlılık primi. Yıllık izin öncesi izin parası. Asgari ücret zammına bakılacak, üstüne 1-2 puan verilecek" vaatlerinde bulundu.

Bozankaya patronunun işçileri kandırmaya çalıştığını vurgulayan Birleşik Metal-İş, "Çok değil, bundan bir yıl önce de işçiler sendikaya gitmesin diye iki ikramiye vereceğim demiş, 'tehlike' geçince 'para yok' demişti. Şimdi de aynı şeyi yapıyorlar" diye hatırlattı.

Açıklamada, işten atma saldırısına karşı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı göreve çağrıldı.