19 Eylül 2024 Perşembe

Bozan, Samandağ'da ruhsatsız beton santraline karşı direnen halkla buluştu

Samandağ'da kurulan ruhsatsız beton santraline ilişkin halkla bir araya gelen DEM Parti milletvekili Bozan, "Burada yaşayan çocuklar, gençler, kadınlar, yaşlılar bu tozu soluyor. Şundan şüpheniz olmasın. Bu beton santrali buradan ya kalkacak, ya kalkacak" dedi. 

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, Antakya'nın Samandağ ilçesinde Atatürk ve Yeşilada mahalleleri arasında kurulan ruhsatsız beton santraline karşı direnen halkla toplantıda bir araya geldi. Milletvekili Bozan, söz konusu beton santraline ilişkin Mayıs ayında soru önergesi verdiğini ve Bakanlıktan henüz bir yanıt verilmediğini ifade ederek, "Bu beton santrali ya kalkacak, ya kalkacak" dedi.

'SORUN ÇÖZÜLÜNCEYE KADAR SİZLERLE BİRLİKTEYİZ'
DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, il ve ilçe yöneticilerinin de katıldığı buluşmada söz alan Bozan, beton santraline ilişkin en son mayıs ayında bakanlığa soru önergesi verdiğini, ancak bir yanıt gelmediğini söyledi. Bozan, "Biz DEM Parti olarak herhangi bir sorun, sıkıntı önümüze geldiğinde sadece bir defa gündeme getirip peşini bırakmak gibi bir siyaset anlayışımız yok. Soru önergesi verdik, gündeme taşıdık ama aradan geçen bunca süreye kadar baktık çözülmüyor, o yüzden bugün buradayız. Çözülünceye kadar da sizlerle birlikte olacağız" dedi.

Beton santraline yakın bir yerde yapılan toplantıda telefonunda oluşan toz tabakasını mahalleliye gösteren Bozan, "Burada yaşayan çocuklar, gençler, kadınlar, yaşlılar bu tozu soluyor. Şundan şüpheniz olmasın. Bu beton santrali buradan ya kalkacak, ya kalkacak" ifadelerini kullandı.

MAHALLE SAKİNLERİ BİR BİR KONUŞTU
Mahalle sakinlerinden Emel Karaçaylak, bahçesindeki asma ve zeytin ağaçlarında oluşan toz tabasını göstererek isyan etti. Karaçaylak, "Ağaçlarımız ölüyor, nefessiz kalıyor. Biz de aynı öyle ağaçlar gibi nefessiz kalacağız" dedi.

'ÖĞRENCİLER CİDDİ SAĞLIK SORUNLARIYLA KARŞI KARŞIYA KALACAK'
Beton santraline 200 metre uzaktaki Meryem Karaçaylı okulu velilerinden Serkan Uğur, Meclis'te konunun gündeme getirilmesi gerektiği ve yaşanan tozdan dolayı öğrencilerin ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabileceklerini ifade etti.

Seracılık yapan Güney Saklılı, "Samandağ'da seracılığın geliştirilmesinde önemli bir misyona sahip Yeşilada Mahallesi şu anda beton santrali yüzünden artık üretim yapamayacak duruma gelmiştir" diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Karasu, Samandağ'daki rezervi durdurdukları gibi bir meclis şeklinde hareket etmeleri gerektiğini belirterek, bu sorunu halkın birlikteliği ile ortadan kaldırabileceklerini dile getirdi.