19 Eylül 2024 Perşembe

Bordeaux'da şehitler etkinlikle anıldı

Fransa'nın Bordeaux kentinde "Ekim devriminin 100. yılında ölümsüzlerimizle zafere yürüyoruz" sloganıyla şehitleri anma etkinliği düzenlendi.
Fransa'nın Bordeaux kentinde Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) "Ekim devriminin 100. yılında ölümsüzlerimizle zafere yürüyoruz" sloganıyla şehitleri anma etkinliği düzenledi.
 
Devrim şehitleri anısına saygı duruşuyla başlayan anma Enternasyonal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Etkinlikte MLKP adına yapılan konuşmada, "Emekçi ve ezilen insanlığın tüm devrimci geleneğini sahipleniyor, bu geleneğin ölümsüz mimarlarının anılarına sarsılmaz bağlılığımızı burada bir kez daha ilan ediyoruz" dedi. MLKP temsilcisi, bir pankart nöbeti esnasında katledilen Erdal Balcı'nın yıldızlara uğurlanış ayı olan Kasım ayının, Şehitler ayı olarak ilan edildiğini hatırlatan MLKP temsilcisi, "Avrupa'dan Rojava'ya İvana'nın açtığı ışıltılı enternasyonal özgürlük kapısıdır Kasım. 33 kızıl karanfilimizin Pirsus'tan Kobanê'ye kurduğu ölümsüzlük köprüsüdür. Özgürlük düşünün peşinde Gezi'den Rojava'ya kanatlanışıdır Ayşe Deniz'in. Kasım, sömürgeci faşizme karşı Dersim dağlarında dalgalanan özgürlük bayrağının, Veli, Ümit ve Berfu'nun kanlarıyla boyanmasıdır. Birleşik mücadele mevzilerinde Hüseyinler ve Oğuzların kanlarının birbirine karışmasıdır" dişe belirtti.
 
Konuşmasında Ekim Devrimi'nin 100. yılına değinen MLKP temsilcisi, Ekim Devrimi'nin sosyalist bayrağı, dünya işçileri ve ezilenleri için onurlu ve özgür bir hayatın simgesi olarak dalgalanmaya devam ettiğini söyledi. Yeryüzünün birçok köşesinde bugün yeni Ekimlerin öncü uğultularının duyulduğunu ifade eden MLKP temsilcisi, komünistlerin Rojava'da Ekimin izini sürdüğünü, Türkiye ve Kürdistan birleşik devriminin, Ortadoğu devriminin zaferi için can feda savaştıklarını vurguladı.
 
"Biliyoruz ki, ölümsüzlerimiz yalnızca ve yalnızca devrimci kavgada nefes alırlar" diyen MLKP temsilcisi, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "MLKP olarak, Türkiye ve Kuzey Kürdistan kentleri ve kırlarında, Medya Savunma Alanları, Rojava cepheleri ve Şengal mevzilerinde, Avrupa metropollerinde, yeraltında ve yerüstünde, zindanlarda ve sokaklarda, devrimci kavganın her cephesindeki varlığımızla, ölümsüzlerimizi daima yaşatmaya ant içiyoruz."
 
MLKP mücadelesinden kesitlerin ve şehitlerin devrimci yaşamlarına ilişkin görüntülerin yeraldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Ardından şehit yakınları sahneye davet edildi. "Şehid namirin" sloganlarıyla sahneye çıkan şehit yakınları duygulu anlar yaşattı.
 
Etkinlikte söz alan KKÖ Temsilcisi "Eşitlik ve özgürlük mücadelemizin mayası Anadolu ve Mezopotamya topraklarının direniş geleneğinden besleniyor. Yıllardır devrim ve sosyalizm mücadelesinin ön saflarında dövüşen ve kendilerini ateşten sınayanların atacakları her adım sadece kendi coğrafyaları için değil, aynı zamanda dünya coğrafyasındaki tüm emekçi kadınlar için de değerlidir" dedi.
 
Türkiye ve Kürdistan'da savaşın değişik cephelerinde AKP-Saray faşizmine ve IŞİD eliyle gerçekleştirilen saldırı ve katliamlara karşı MLKP-KKÖ'nün savaşın en önünde yer aldığını belirten KKÖ temsilcisi, "Kendi tarihi içerisinde tüm sınırları aşmaya, verili tüm koşulları değiştirmeye çağıran günlerden geçildiğini" söyledi. KKÖ temsilcisi, "Berçem ve Şirin yoldaşların İstanbul şafaklarında tepeden tırnağa direnişe geçen hücum ruhu buradan besleniyor. Biz kavganın ortasında şafaklar yaratan kadınlar, inancımızdan ve ölümsüzlerimizden alıp ferimizi, toprağımıza sizin gibi yeni Sevdalar, Berçemler, Şirinler yağdıracağız. Onların adanmış ömürlerinin izinde olacağız" dedi.
 
PYD temsilcisinin de konuşma yaptığı anma etkinliğinde, Grup Saray, Vardiya ve Edika ezileriyle etkinlik sona erdi.