22 Eylül 2024 Pazar

Bolivya'da demokrasi yanlıları miting düzenledi

Bolivya'nın başkenti La Paz'da halk darbe imalarında bulunan faşist muhalefet lideri Fernando Camacho'nun tehditlerine karşı demokrasiyi savunarak MAS hükümetinin yanında olduğunu söyledi.

Bolivya'nın başkenti La Paz'da binlerce kişi faşist muhalefet partisi lideri Fernando Camacho'nun darbe imalarına ve politik destabilite çabalarına karşı demokrasiyi savunmak için toplandı. Çok sayıda işçi, emekli, genç, kadın ve çiftçinin katıldığı yürüyüş, El Alto City'den başlayıp La Paz'ın merkezindeki Saint Francis Meydanına kadar sürdü.

Birlik Paktı (PU) ve Central Obrera Boliviana'nın (COB) çağrısıyla toplanan halk, faşist muhalefet partilerine karşı Devlet Başkanı Luis Arce ve solcu MAS hükümetinin yanında olduğunu haykırdı. Darbe sonrası ekonomik, politik ve sosyal değişime destek çağrısı yapılan eyleme, eski Devlet Başkanı ve MAS Genel Başkanı Evo Morales de katıldı.

Saint Francis Meydanında konuşan Arce, "Faşist darbe komplocularına karşı demokrasiye saygı duyulması için güçlenerek yürüyüşünü sürdüren Bolivya halkının birliği işte burada" ifadelerini kullandı.