4 Ekim 2024 Cuma

Boğaziçi öğrencilerinin davası görüldü

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin yargılandığı davanın ilk duruşması İstanbul’da görüldü. Açıklama yapan akademisyenler davanın takipçisi olacaklarının altını çizdi.

Boğaziçi eylemlerine katıldığı gerekçesiyle yargılanan 52 öğrencinin davası bugün 4 saat gecikmeli olarak İstanbul 49. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
İstanbul Adliyesi önünde açıklama yapan akademisyenler davanın 4 saat sonra başlamasına tepki gösterdi. Öğrencilerin anayasal haklarını kullandıklarını belirten akademisyenler, Enis Berke Gök ve Caner Perit Özen’nin 51 gündür tutuklu olduğunu hatırlattı.

Dava ve tutuklamaları öğrencileri korkutma, sindirme, temel hak ve özgürlüklerinden vazgeçmiş biat eden gençler haline getirme çabaları olarak gördüklerini aktaran akademisyenler, "Buradaki çaba aslında sadece Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine değil, tüm ülke gençliğine dönük bir susturma çabasıdır. İfade özgürlüğünün olmadığı, temel hak ve özgürlüklere saygı duyulmayan üniversite kampüslerinde bilim ve bilgi üretilemez. Bizler ne özgür ve özerk demokratik üniversite idealimizden, ne de ülkemizin gençlerinin geleceğinin elinden alınmasına karşı yürüttüğümüz mücadeleden vazgeçmiyoruz. Tüm toplumumuzu bizimle birlikte gençlerimizin geleceğine sahip çıkmaya, davalarının takipçisi olmaya çağırıyoruz" diye konuştu.