4 Ekim 2024 Cuma

Boğaziçi öğrencileri eylem çağrısı yaptı, Valilik yasağı hatırlattı

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin, Güney Kapı önüne yaptığı çağrıya ilişkin ilişkin açıklama yapan İstanbul Valiliği, Beşiktaş ve Sarıyer ilçelerinde toplantı, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması yapılmasının 5 Şubat'a kadar yasak olduğunu hatırlattı.

İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin, kayyum sistemine, LGBTİ+fobiye, öğrenci tutuklamalarına, antidemokratik uygulamalara karşı Güney Kapı önüne yaptığı çağrıya ilişkin açıklama yaptı.

5 Ocak 2021 tarihinde alınan kararla pandemi gerekçesiyle toplantı, miting, yürüyüş, oturma eylemi, forum, açık hava toplantısı, gösteri, basın açıklamasının bir ay süreyle yasaklandığını hatırlatan Valilik, "Bu kararlar 5 Şubat 2021 tarihine kadar yürürlüktedir" dedi. Açıklamada, "Bazı sivil toplum kuruluşları ve topluluklar tarafından sosyal medya/basın yoluyla Boğaziçi Üniversitesi kampüsü önü ve çevresinde 1 Şubat 2021 Pazartesi günü (bugün) toplantı, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması yapılması yönünde çağrılarda bulunulmuştur. Beşiktaş ve Sarıyer İlçelerimizin Umumi Hıfzıssıhha Meclisleri tarafından 05 Ocak 2021 tarihinde alınan kararlarla; Covid-19 salgın yayılımının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması için toplantı, miting, yürüyüş, oturma eylemi, forum, açık hava toplantısı, gösteri, basın açıklaması, konser, bildiri dağıtımı ve benzeri faaliyetlerin yapılması bir (1) ay süreyle yasaklanmıştır. Bu kararlar 5 Şubat 2021 tarihine kadar yürürlüktedir" denildi.