4 Ekim 2024 Cuma

'Boğaziçi mücadelesine destek verenler yalnız değildir'

Boğaziçi direnişine destek için Kadıköy'de düzenlenen eylemde gözaltına alınan 23 kişi Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi. Adliye önünde yapılan eylemde "Boğaziçi Üniversitesi'ndeki haklı mücadeleye destek verenler yalnız değildir" denildi.

Boğaziçi direnişine destek için 2 Şubat'ta Kadıköy'de düzenlenen eylem sırasında gözaltına alınan 23 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi.

TİP Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ile İlhan Cihaner de öğrencilere destek verdi.

Adliye önünde yapılan açıklamada "Boğaziçi Üniversitesi'ndeki haklı mücadeleye destek verenler yalnız değildir" denildi. Boğaziçi Dayanışması'ndan bir öğrenci tarafından yapılan açıklamada "1 Şubat gecesi okulumuza giren polis ordusunun işkenceyle gözaltına aldığı arkadaşlarımızı dün söz verdiğimiz üzere almıştık. Bugün de 2 Şubat'ta Kadıköy'de dayanışma eyleminde işkencelerle gözaltına alınan arkadaşlarımızı almak için toplandık. Vazgeçmeyeceğiz. Bugün burada olmamızın sebebi, dünkü haklı serbestliklerin açığa çıkmasıdır. Arkadaşlarımızın serbest bırakılması kimsenin lütfu değil, bizim örgütlü dayanışmalarımızın ve öğrenci hareketlerinin bir aradalığının eseridir. Hiçbir arkadaşımızı geride bırakmayacağız" diye belirtildi.