4 Ekim 2024 Cuma

Boğaziçi gözaltılarına pişmanlık dayatması

Boğaziçi Üniversitesi'nde kayyum rektöre ve tutuklamalara karşı yapılan eylemlerde gözaltına alınanlara pişmanlık dayatmasında bulunuldu. Savcı, gözaltına alınanlara sıklıkla "pişman mısınız" sorusunu yöneltti.

Boğaziçi Üniversitesi'nde kayyum rektör ve tutuklamalara karşı süren direnişte gözaltına alınanlara pişmanlık dayatmasında bulunuldu.

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğü önünden gözaltına alınarak önceki gün İstanbul Adliyesi'ne çıkarılan 51 kişi, eylemlere katıldıklarını söyleyerek direnişi savundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve onun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun LGBTİ+'lara ve eylemlere katılanlara yönelik "terörist" açıklamalarını referans alan soruşturma savcısı, gözaltına alınanlara pişmanlık dayatmasında bulundu.

Gözaltına alınanlar eyleme katıldıklarını, bunun demokratik haklarını olduğunu söyleyerek savunurken, savcı ısrarla 'pişman mısınız, değil misiniz' sorusunu yöneltti. Savcının, gözaltına alınan öğrencilere 'pişman mısınız' sorusunu defalarca yönelttiği öğrenildi.

Gözaltı gerekçesi 2911 sayılı "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşlerine Muhalefet Etmek" maddesi olmasına rağmen, gözaltı gerekçesiyle ilgisi olmayan "Kayyum nedir", "Kayyum rektör ne demek" şeklinde sorular da yöneltildi.

SAVCIDAN ÖĞRENCİ MİSİN ISRARI
Savcı, gözaltına alınanlara "Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi misin", "Üniversite öğrencisi misin" şeklinde sorular sorarak, Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olmamayı suç kapsamına almaya çalıştığı da öğrenildi.