5 Ekim 2024 Cumartesi

Boğaziçi gözaltıları Kadıköy'de protesto edildi

Boğaziçi Üniversitesi önünde açıklama yapmak isteyen öğrencilere  yönelik polis saldırısı ve işkenceli gözaltı Kadıköy'de protesto edildi. Öğrenciler bu saldırılara karşı birlikte mücadeleye çağırdı. 

Gençlik Örgütleri, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yönlendirmesi ve kayyum rektör Naci İnci'nin ihbarı üzerine tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılması için Boğaziçi Üniversitesi önünde eylem yapmak isteyen öğrencilere yönelik polis saldırısını ve işkenceli gözaltıyı protesto etti. 

Kadıköy Süreyya Operası önünde; "Baskılar bizi yıldıramaz", "Tutsak öğrencilere özgürlük", "Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek", "Direne direne kazanacağız" yazılı dövizleri taşıdı. 

Halka yönelik konuşmalar yapan öğrenciler bugün Boğaziçi Üniversitesi önünde yaşananları aktardı. Tutuklanan ve işkenceyle gözaltına alınan arkadaşlarının derhal serbest bırakılmasını isteyen öğrenciler tüm öğrencilere birlikte mücadele çağrısı yaptı. 

Öğrenciler,  "Arkadaşlarımızın tutuklanmasına ve kayyum saldırılarına birleşik mücadeleyle karşı koyalım! Anti-demokratik yönetime karşı olan öğrencilerin tamamı tarafından benimsenecek ilkeler etrafında, Öğrenci Meclisi'nde birleşelim! Saldırıları birlikte püskürtelim" dedi. 

Eylem, "Zindanlar yıkılsın, tutsaklara özgürlük" sloganıyla sona erdi.