4 Ekim 2024 Cuma

Boğaziçi direnişinde gözaltına alınan 10 sosyaliste ev hapsi verildi

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin dün gerçekleştirdiği eylemde gözaltına alınan 108 kişiden 98'i serbest bırakılırken 10 sosyalist serbest bırakılmadı. Aralarında ESP ve SGDF üyelerinin de bulunduğu sosyalistler, emniyetteki işlemlerin ardından akşama doğru adliyeye sevk edildiği bildirildi. Savcılığın 10 sosyalist için ev hapsi istedi, nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği ise talebe uyarak sosyalistlere ev hapsi kararı verdi.

Boğaziçi Ünversitesi öğrencilerinin Boğaziçi, Etiler, Bebek başta olmak üzere birçok alana yayılan direnişinde polis saldırısında gözaltına alınan 108 kişiden 98'i serbest bırakıldı. Gece geç saatlerde ifade işlemleri tamamlanan 98 kişi serbest bırakılırken aralarında ESP ve SGDF üyelerinin de bulunduğu 10 kişi savcının mevcutlu istemesi nedeniyle gözaltında tutuldu.

SGDF MYK üyesi Hivda Selen, SGDF üyeleri Azze Deniz Akşer, Alev Özkiraz, ESP İstanbul İl Yöneticileri Gamze Toprak ve Vedat Çınar Altan, ESP üyeleri Ela Deniz Albayrak ve Hıdır Yılmaz, DÖB üyesi Muhammed Hizmetçi, SYKP'li Ulaş Bedri Çelik, Ramazan Özdemir'in Vatan Emniyet Müdürlüğü'nde tutuldu.

Soruşturmayı yürüten savcı, tüm öğrenciler için emniyet ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmaları yönünde karar verirken 10 kişinin savcılığa çıkarılması yönünde karar verdi. Gözaltındaki 10 kişi emniyetteki işlemlerin ardından savcılığa sevk edildi.

Savcılık 10 sosyalisti ev hapsi talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Hakimlik, savcılığın talebine uyarak 10 sosyalist için ev hapsi kararı verdi.