4 Ekim 2024 Cuma

Boğaziçi direnişinde 2 tutuklama, 11 ev hapsi

Boğaziçi direnişini kırmak için polisin sert müdahalesi yetersiz kalınca, 2911 Sayılı yasa tutuklama gerekçesine dönüştürüldü. 2 Şubat günü Kadıköy'deki eyleme katılan 2 kişi tutuklandı, 11 kişi hakkında ev hapsi kararı verildi.

Boğaziçi direnişini kırayan AKP-MHP iktidarı, polis şiddeti, ev hapsi kararları ve tutuklamalarla direnişi sönümlendireceğini sanıyor.

Tutuklama ve ev hapsi gerekçesi yapılamayacak 2911 Sayılı "Toplantı ve gösteri kanununa muhalefet etmek" maddesi tutuklama gerekçesine dönüştürülüyor. 2 Şubat günü Kadıköy'de yapılan Boğaziçi direnişine destek eyleminde gözaltına alınan 23 kişi dün Anadolu Adliyesi'ne çıkarıldı.

Savcılık ifadeleri tamamlanan öğrencilerden 10'u tutuklama, 9'u ev hapsi, 4'ü ise adli kontrol tedbirlerinin uygulanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Sulh Ceza Hakimliği, Şilan Delibalta ve Anıl Akyüz hakkında 2911 sayılı yasaya muhalefet gerekçesiyle tutuklama kararı verdi. Suruç gazisi Koray Aydın ve Çağdaş Balcı hakkında "ev hapsi" kararı verildi. Tutuklamaya sevk edilen 5 kişi hakkında "yurt dışına çıkış" yasağı uygulanırken, bir kişi hakkında da haftada bir gün imza şeklinde adli kontrol tedbirlerinin uygulanması yönünde karar verildi.