4 Ekim 2024 Cuma

Boğaziçi direnişi Kılıçdaroğlu'nu korkuttu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Boğaziçi direnişinden korkusunu dile getirdi. Kılıçdaroğlu, Boğaziçi direnişini 'kaos' olarak nitelendirdi, "1980 öncesini, sonrasını hatırlarsınız. Kimi 'sağ' dedi kimi 'sol' dedi. Başkaları eline silahları verdi. Türkiye böyle bir sürecin içine sokulmamalı" dedi.

HABER MERKEZİ- Üniversite öğrencilerini hedef gösteren, işkenceyle gözaltına aldıran, tutuklatan AKP iktidarından sonra benzer bir yaklaşım CHP'den geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan kayyum rektör Melih Bulu'ya tepki gösteriyormuş gibi yaptığı açıklamada, öğrencilerin direnişini 'kaos' olarak nitelendirdi.

Kılıçdaroğlu, "Bu üniversite hocasının 'kimse beni kabul etmiyor, büyüklük bende kalsın, ben buradan ayrılayım' demesi lazım" şeklindeki sözlerinin ardından "Aksi halde orada karmaşa, kaos çıkar. Kaosa izin vermemeliyiz" dedi.

1980 öncesini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "1980 öncesini, sonrasını hatırlarsınız. Kimi 'sağ' dedi kimi 'sol' dedi. Başkaları eline silahları verdi. Türkiye böyle bir sürecin içine sokulmamalı" sözleriyle öğrencilerin kayyum rektöre karşı bir aydır sürdürdüğü demokratik üniversite mücadelesinin sona ermesi gerektiğini söyledi.

Partisinin genel merkezinde çiftçilerle bir araya gelen Kılıçdaroğlu'nun, Erdoğan ve Soylu'nun hedef göstermesiyle öğrencilerin tutuklanmasına, eyleme katılan üniversite öğrencilerine yönelik polis şiddetine değinmemesi dikkat çekti.