5 Ekim 2024 Cumartesi

Boğaziçi Dayanışması: Mücadele devam edecek

Selo ve Doğu'nun tahliyesi sonrası Çağlayan'da açıklama yapan Boğaziçi Dayanışması, “Bundan sonrası hepimizde” diyerek mücadeleye devam edeceklerini kaydetti. 

Boğaziçi Dayanışması, Selahattin Can Uğuzeş ve Doğu Demirtaş'ın tahliye edilmesi sonrası öğrenciler Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde açıklama yaptı. Açıklamada sık sık, "Zindanlar yıkılsın tutsaklara özgürlük" ve "Yaşasın örgütlü mücadelemiz" sloganları atıldı.

'BU KAYYUMLARI HİÇ KABUL ETMEDİK'
Üniversitelere atanan kayyumların Kürt belediyelerine atanan kayyumlarla aynı olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Biz bu kayyumları hiçbir zaman kabul etmedik. Bu kayyumları atayanlar da Melih Bulu da gidecek. Üniversiteye kayyım atayanlar Kürt halkının iradesine ve belediyelerine de kayyım atadı" denildi.

'BUNDAN SONRASI HEPİMİZDE'
Kayyum zihniyetine karşı süresiz mücadele edilmesi gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, "Her zaman ezilenlerin yanında durmaya, onların sözlerini kendi sözümüz bilmeye, talepleri ile meydanlara çıkmaya devam edeceğiz. Bundan sonrası hepimizde" ifadeleri yer aldı.

Açıklama, alkış ve sloganlarla sona erdi.