20 Eylül 2024 Cuma

BÖG savaşçısı Kalafat, Til Temir'de askeri törenle anıldı

Dersim'de TSK bombardımanda hayatını kaybeden DKP/BÖG savaşçısı Barış Mustafa Kalafat (Mehmet Ali Kasırga), Til Temir ilçesinde düzenlenen askeri tören ile anıldı.
Dersim'in Pülümür ilçesinde TSK yaptığı bombardımanda HPG Komutanı Mahir Atakan ile birlikte hayatını kaybeden Devrimci Komünarlar Partisi (DKP) Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) savaşçısı Barış Mustafa Kalafat (Mehmet Ali Kasırga), Hesekê'nin Til Temir ilçesinde düzenlenen askeri tören ile anıldı. Törene DKP/BÖG, TİKKO, MLKP, THKP-C/MLSPB, Enternasyonalist savaşçılar, MKP, TKEP/L ve YPG savaşçıları ile Şehit Aileleri Meclisi katıldı.
 
Saygı duruşu ile başlayan törende konuşan DKP/BÖG savaşçısı, "Kasırga yoldaş genç yaşından itibaren mücadelede aktif rol almıştır. Kimlik ve kültürü yok edilmek istenen Çerkez halklardan olan Kasırga, faşizme karşı Kürt halkı ile omuz omuza direnişte yer almıştır" dedi. Törende TİKKO adına Cemîl Amed, YPG adına Sarî Hisên ve Şehit Aileleri Meclisi adına Cemîle Kako, Enternasyonalist savaşçılar adına Kîra birer konuşma yaparak, faşizme karşı birleşik mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.
 
Tören, "Şehit namirin" sloganıyla sona erdi.