22 Eylül 2024 Pazar

BMG'den direnişteki LC Waikiki işçilerine ziyaret

BMG, direnişteki LC Waikiki işçilerini ziyaret etti. BMG adına konuşan Mürüvet Küçük, direnişin muhakkak kazanımla sonuçlanacağına dikkat çekti. İçerideki işçilerin de direnişe katılması gerekliliğini kaydeden Küçük, "O zaman patron görür Kod 46 ile çıkarmak nedir" dedi.

LC Waikiki taşeron temizlik işçileri, angarya işleri reddettikleri, promosyon hakları ve maaşlarında düzenleme istedikleri için patron tarafından öncü işçiler Kod 46'dan işten çıkarıldı. Buna karşı işçiler LC Waikiki ana deposu önünde direnişe başladı.

Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) direnen işçileri ziyaret etti. "LC Waikiki işçisi yalnız değildir. Yaşasın işçilerin birliği" yazılı pankartla, "İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız" sloganıyla direniş alanına gelen BMG, direnen işçiler tarafından alkışla karşılandı.

BMG adına söz alan Mürüvet Küçük, LC Waikiki'de yaşanan işçi kıyımının Türkiye'de işçi sınıfına yönelik kapsamlı saldırıların en çarpıcı örneklerinden olduğunu dile getirdi. "İşçi hak bilincine sahip olmasın, hakkını aramasın, örgütlenmesin diye her şeyi yapıyorlar" diyen Küçük, işçilerin talep ettiği hakların yasal olduğunun da altını çizdi.

Patronların işçilerin onuruyla oynadığını, angaryayı dayattığını söyleyen Küçük, "Direnmekle biz haklarımızı yeniden kazanıyoruz. Direnmekle bunlara sınıf olduğumuzu, yalnız olmadığımızı, birlikte hareket ettiğimizi, kendileri nasıl sınıf olarak saldırıyorsa bizim de işçi sınıfının parçası olarak tutum alabileceğimizi, onurumuzu koruyacağımızı gösteriyoruz. Bu direnişler çok anlamlı ve değerli" ifadelerini kullandı.

Direnen işçilerin muhakkak kazandığını kaydeden Küçük, grev yasağını grevle delen Bekaert işçilerinin kazanımını hatırlattı ve şöyle devam etti: "Hep birlikte direnirsek, içerideki arkadaşlarımız da destek verirse Kod 46 ile işten atmak neymiş patronlar görür."