6 Ekim 2024 Pazar

BMG: Kobanê direnişi meşrudur, yargılanamaz

Birleşik Mücadele Güçleri, yarın başlayacak Kobanê davası öncesinde açıklama yaptı, "Demokrasiden, özgürlüklerden yana emek ve demokrasi güçlerini, işçi ve emekçileri, kadın ve LGBTİ+'ları, gençleri, Alevileri ve tüm ezilenleri yargılanmak istenen Rojava devrimini, Kobanê'yi ve kapatılmak istenen HDP'yi savunmaya ve direnişi büyütmeye çağırıyoruz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) yönelik kapatma saldırısının bir parçası haline getirilmek istenen Kobanê davası yarın başlıyor. Davaya ilişkin açıklama yapan Birleşik Mücadele Güçleri (BMG), Rojava devrimini, Kobanê'yi ve kapatılmak istenen HDP'yi savunmaya ve direnişi büyütme çağrısında bulundu.

Faşist iktidarın, tarihsel gerici ideolojik kodları ve burjuva sınıf karakterleri gereği halkların bütün ilerici, demokratik, devrimci değer ve kazanımlarına karşıtlık ve düşmanlık temelinde kendisini konumlandırdığına dikkat çeken açıklamada, Gezi ve Kobanê direnişinin faşist iktidarın kimyasını bozduğu ve korkusunu büyüttüğüne dikkat çekildi.

Gezi ve Rojava devrimi ile onun bir parçası olarak Kobanê direnişinin ezilen halklarda yarattığı umut ve öfkenin hazmedilemediği kaydedilen açıklamada, "Bu korku ve saldırıların bir sonucu olarak yüzlerce kişi yargılanmakta bir o kadarı da tutsak bulunmaktadır. Bu saldırıların en kapsamlısı 28'i tutuklu olmak üzere 108 kişinin yargılandığı Kobanê davasıdır" hatırlatmasında bulunuldu.

Barbar IŞİD çeteleriyle birlikte Kobanê'yi işgal eden, yağmalayan ve başta kadınlar, çocuklar olmak üzere binlerce kişiyi vahşice katleden faşist iktidarın Kobanê'yi yargılayamayacağına dikkat çekilen BMG açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Kobanê direnişi ve serhildanlar işgale, imhaya ve her türden saldırı ve gericiliğe karşı Rojava devrimiyle dayanışma ve sahiplenme temelinde gelişmiş, onurlu, haklı ve tartışmasız olarak meşru direnişlerdir. Kobanê direnişi dünyanın onlarca yerinden yüzlerce devrimcinin katıldığı ve ölümsüzleştiği enternasyonal bir direniştir. Kobanê, mazlum Kürt ulusunun tarihsel mücadele ve direniş geleneğinin en ileri örneklerinden biridir. Halklar nezdinde haklı ve meşru olan, başta Ortadoğu olmak üzere dünya halklarına umut olan bir direnişi hiçbir gerici güç yargılayamaz ve belleklerden silemez."

Birleşik Mücadele Güçleri'nin Rojava devrimini, Kobanê'yi ve HDP'yi savunmaya devam edeceği vurgulanan açıklamada, "Kobanê davası nezdinde yargılanmak istenen HDP'dir. Kobanê davası nezdinde yargılanmak istenen mazlum Kürt ulusudur. Kobanê davası nezdinde yargılanmak istenen halklarımızın özgürlük ve kurtuluş umudu ve mücadelesidir" denilerek topyekun tasfiye ve saldırılara karşı mücadele ve direniş cephesini büyütme çağrısı yapıldı.

Birleşik Mücadele Güçleri açıklamasında son olarak şu çağrıya yer verildi: "Demokrasiden, özgürlüklerden yana emek ve demokrasi güçlerini, işçi ve emekçileri, kadın ve LGBTİ+'ları, gençleri, Alevileri ve tüm ezilenleri yargılanmak istenen Rojava devrimini, Kobanê'yi ve kapatılmak istenen HDP'yi savunmaya ve direnişi büyütmeye çağırıyoruz."