16 Eylül 2024 Pazartesi

BM: Ekim 2023'ten bu yana Gazze'nin yüzde 90'ı yerinden edildi

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Ekim 2023'ten bu yana Gazze nüfusunun yaklaşık yüzde 90'ının yerinden edildiğini söyledi. Siyonist İsrail'in saldırıları sonucu katledilen Filistinlilerin sayısı ise 40 bin 265'e ulaştı.

Siyonist İsrail'in Filistin halkına dönük soykırım saldırıları kesintisiz olarak sürerken, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR), Ekim 2023'ten bu yana Gazze nüfusunun yaklaşık yüzde 90'ının yerinden edildiğini açıkladı.

OHCHR'in sosyal medyada yaptığı açıklamada, İsrail'in, 1 Ağustos'tan bu yana Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un bazı bölgelerinde yaşayan Filistinlilerden 13'üncü kez "sözde insani bölgelere" gitmelerini istediği belirtilerek, "Ekim 2023'ten bu yana Gazze nüfusunun yaklaşık yüzde 90'ı yerinden edildi. Şimdi Gazze Şeridi'nin sadece 10'da 1'i kadar bir alana itildiler" denildi.

Açıklamada, Gazze'de hiçbir yerin güvenli olmadığının da altı çizildi.

İSRAİL GAZZE ŞERİDİ'NDE PEK ÇOK NOKTAYI HEDEF ALDI
Öte yandan İsrail'in Gazze Şeridi'nde farklı bölgelere düzenlediği saldırılarda çok sayıda Filistinli katledildi.

Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahya kentine düzenlenen hava saldırısında, Filistinli Hammuda ailesinin evi tamamen yıkıldı, aralarında çocuk ve kadınların olduğu 11 Filistinli yaşamını yitirdi.

Öte yandan, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nın Tel ez-Zater bölgesinde, İsrail savaş uçakları Filistinli Selman ailesine ait evi bombalarken, saldırıda 1 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı. Bölgenin kuzeyinde, Gazze kentine bağlı Ez-Zeytun Mahallesi'ne düzenlenen saldırıda 1 Filistinlinin hayatını kaybettiği kaydedildi.

Gazze'nin orta kesimlerindeki Megazi Mülteci Kampı'nda İsrail ordusunun Ed-Debaki ailesine ait evi hedef alması sonucu ise 6 Filistinli hayatını kaybetti. Ayrıca, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un doğusunda bulunan Beni Süheyle beldesinde Ebu Şebab ailesinin evine düzenlenen hava saldırısında 5 Filistinlinin öldüğü, çok sayıda Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'nden alınan bilgiye göre ise Abasan el-Kebira kasabasında İsrail güçlerinin Filistinlileri hedef alan saldırılarında biri çocuk 3 Filistinli vefat etti. Yaralılar Gazze Şeridi'ndeki hastanelere nakledildi.

KATLEDİLEN FİLİSTİNLİLERİN SAYISI 40 BİN 265'E ULAŞTI
İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 480'i çocuk, 10 bin 980'i kadın olmak üzere 40 bin 265 Filistinli katledildi, 93 bin 144 kişi yaralandı.

LÜBNAN'DA TOPLAM 564 KİŞİ KATLEDİLDİ
Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırıları sonucu yaşanan can kayıplarına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, 8 Ekim 2023 - 20 Ağustos 2024 tarihleri arasında İsrail'in Lübnan topraklarına düzenlediği saldırılarda 564 kişinin öldüğü, bin 848 kişinin ise yaralandığı belirtildi. Ölenlerin yüzde 93'ünün Lübnan vatandaşı olduğu ifade edildi. İsrail saldırıları nedeniyle Lübnan'da 110 bin 99 kişinin de yerinden edildiği aktarıldı.