4 Ekim 2024 Cuma

'Biz devletin gözaltında kaybetme politikasını Hüseyin Toraman ve Hasan Ocak'tan biliyoruz'

Sosyalist işçi Gökhan Güneş'in kaçırılmasına ilişkin Adana'da açıklama yapan ESP ve SGDF, "Biz devletin gözaltında kaybetme politikasını Hüseyin Toraman ve Hasan Ocak'tan biliyoruz. Devlette bizim mücadele geleneğimizi ve azmimizi biliyor" dedi.

İstanbul Başakşehir'de Uzun İnşaat'ta elektrik işçisi olarak çalışan sosyalist Gökhan Güneş, 20 Ocak'ta işe giderken otobüsten indiği sırada, 4 kişi tarafından bir otomobile bindirilerek kaçırıldı. Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Adana İl Örgütü ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Güneş'in kaçırılmasına ilişkin ESP Adana İl binası önünde basın açıklaması yaptı.

"Kaybetme, ajanlaştırma ve itirafçılığa geçit vermeyeceğiz! Gökhan Güneş nerede?" pankartının açıldığı eyleme HDP ve TİP destek verdi.

Eylemde basın açıklamasını okuyan ESP İl Yöneticisi Turan Demirdağ, "Gökhan'ın kaçırılma anı çalıştığı inşaatın güvenlik kamerasında net bir şekilde görülüyor. Gökhan'ın ailesi ve avukatları görüntüleri almış, karakola başvurmuştur. Karakol polisi ise görüntüleri bırakın incelemeyi, CD'yi paketleyerek çekmeceye atmıştır. Bu bile Gökhan'ın kim tarafından kaçırıldığını gösteriyor" dedi.

Ailenin Emniyete yaptığı başvuruda TEM Şubenin "Gökhan bizde değil" değinini aktaran Demirdağ, "Jandarma İstihbarat ise Gökhan'ın İstanbul'daki ailesini değil, Tokat'taki amcasını arayıp 'Gökhan orada mı' diye sorarak kaçırmadan haberi yokmuş gibi davranıyor" diye belirtti.

Demirdağ, "Biz sizin hilelerinizi ve oyunlarınızı, kendini KGT, MİT, TEM olarak tanıtan devlet güçlerinin kaçırma ve ajanlaştırma operasyonlarını gayet iyi biliyoruz. Biz devletin gözaltında kaybetme politikasını Hüseyin Toraman ve Hasan Ocak'tan biliyoruz. Devlette bizim mücadele geleneğimizi ve azmimizi biliyor. İşçi sınfı ve ezilenleri faşizmin azgın saldırılarına karşı devrimci ve sosyalistlerin saflarında birleşmeye, her alanda mücadele etmeye, Gökhan'ı bulmak için seferber olmaya çağırıyoruz! Kaybetme politikasını püskürtelim. Gökhan'ı kaçıranlardan hesap soralım" diye belirtti.