20 Eylül 2024 Cuma

BİRTEK-SEN üyesi kadın işçilere keyfi gözaltı

BİRTEK-SEN üyesi iki kadın işçi, keyfi şekilde gözaltına alınarak TEM şubeye götürüldü. Kadınların babaları ve evli oldukları erkekler aranarak sorguya çekildi, TEM şubeye çağrıldı.

Malatya'da BİRTEK-SEN üyesi iki kadın işçi fiili gözaltına maruz kaldı. Bu sürede iki kadının babaları ve evli olduğu erkekler arandı, sorguya çekildi, TEM şubeye çağrılarak saatlerce bekletildi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan BİRTEK-SEN, "'Suçlama nedir, arkadaşlarımızı hangi yasaya dayanarak bekletiyorsunuz', sorusuna 'suçlama yok, sadece uyarı amaçlı çağırdık' diye yanıt veriyorlar. Arkadaşlarımıza sendikal faaliyet ve kadın işçilerle ilgili yaptıkları çalışmalar soruluyor ve bu konuda kibarca uyarılıyorlar.

"İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanlığına soruyoruz. Bu hukuksuz uygulamayla, anayasal ve tamamen yasal olan faaliyetler hakkında suçmuş gibi sorguya çekmek, kadın arkadaşlarımızın eşleri ve ailelerini çağırıp baskı kurmak polisin yasal görevleri arasında mıdır? Bu konuda Malatya Emniyet Müdürlüğünden de bir açıklama bekliyoruz. Bu hukuksuz uygulamanın sorumluları hakkında en kısa zamanda suç duyurusunda bulunacağız. Aynı zamanda deprem mağduru olan binlerce işçinin kölelik koşullarında çalıştırıldığı Malatya'da, kadın işçilerin sendikal örgütlenme mücadelesinin bu yöntemlerle engellenmesine, Malatya OSB'de patronların kurduğu kölelik düzeni devam etsin diye, örgütlenmek ve mücadele etmek isteyen işçi arkadaşlarımızın sindirilmesine asla izin vermeyeceğiz!"