20 Eylül 2024 Cuma

BİRTEK-SEN temsilcilerinin gözaltı süresi yine uzatıldı

Özak Tekstil işçilerinin direnişi 16. gününde devam ediyor. Dün gözaltına alınan BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen ve sendikanın yöneticilerinden Mazlum Ayçiçek'in gözaltı süresi bir gün daha uzatıldı.

Özak Tekstil işçilerinin direnişi sürüyor. Dün sabah saatlerinde işçilere jandarma saldırmış ve sendika temsilcileriyle birlikte çok sayıda işçi gözaltına alınmıştı. Öğleden sonra ise Rabia Meydanında saldırı protesto edilmiş ancak açıklamanın ardından BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen ve yöneticilerinden Mazlum Ayçiçek gözaltına alınmıştı.

Türkmen ve Ayçiçek hala gözaltında tutulurken işçiler sabah saatlerinde direniş alanında yerini aldı. Gözaltıların derhal serbest bırakılmasını isteyen Özak Tekstil işçileri, "Patrona köle olmayacağız" dedi.

İşçilerin fabrika önünde direnişi sürdürüyor. Öte yandan Türkmen ve Ayçiçek'in gözaltı süresinin bir gün daha uzatıldığı öğrenildi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan BİRTEK-SEN, "Baskılarla, saldırılarla, gözaltı sürelerini uzatarak Özak direnişinin kafasını ezmek isteyenler duysun: Özak direnişindeki her bir işçi sendika yöneticisidir! Gözaltındaki arkadaşlarımız serbest bırakılsın!
Tüm emek ve demokrasi güçlerine sesleniyoruz: Sendika yöneticilerimizin ve işçi temsilcilerimizin maruz bırakıldığı bu haksız, hukuksuz ve gayrimeşru gözaltılara karşı ses verin! Gözaltılar serbest bırakılsın" dedi.