22 Eylül 2024 Pazar

Birlik Sendikası: Alınterimizi patronlara bırakmayacağız

İşçi sınıfının örgütlenmesinin ve sermayeye karşı mücadeleden başka çaresi olmadığını kaydeden Birlik Sendikası, "Yoksulluğu, işçinin hayatına yapılan her tür saldırıyı göğüslemek, hayatımızı kazanmak için kavgamıza devam edecek, bulunduğumuz okullarda, işyerlerinde emeğimizi alınterimizi patronlara bırakmayacağız" dedi.

Birlik Sendikası, açıklanan 8 bin 500 lira ile geçinilemeyeceğinin altını çizdi. Yazılı açıklama yapan Sendika, yoksulluk gittikçe artarken faturasının halklara ödetildiğini belirtti ve "Bu görüntüler canımızı sıkıyor. Bu görüntüler, işçilere emekçilere umutsuzluğu pompalıyor. Bunu değiştirmek gerekiyor. Biz biliyoruz ki, bu tabloyu örgütlü işçiler, emekçiler değiştirebilir. İşçi sınıfının birlikte örgütlenmesi, sınıfı bölen örgütlenmelerden uzak durulması, sermaye ve onların uzantısı olan siyasetle kavgayı her şeyin önüne koyması ile bu can sıkıcı tablodan uzaklaşabileceğiz" dedi.

Açıklamada, "Yoksulluğu, işçinin hayatına yapılan her tür saldırıyı göğüslemek, hayatımızı kazanmak için kavgamıza devam edecek, bulunduğumuz okullarda, işyerlerinde emeğimizi alınterimizi patronlara bırakmayacağız" ifadeleri yer aldı.