4 Ekim 2024 Cuma

Birleşik Mücadele Güçleri İstanbul sokaklarında

Birleşik Mücadele Güçleri, 4 Şubat günü Kadıköy'de yapacakları kuruluş eylemine çağrı çalışmasını sürdürdü. İstanbul'un Sancaktepe, Sultangazi ve Bahçelievler ilçelerinde süren çalışmada, halka birleşik mücadele anlatıldı, eyleme çağrı yapıldı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Devrimci Parti, Mücadele Birliği Platformu (MBP), Alınteri, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ve Partizan'ın kurduğu Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) 4 Şubat günü gerçekleştirecekleri kuruluş deklarasyonu eylemine katılım çağrısı yaptı.

İstanbul'un Sancaktepe, Sultangazi ve Bahçelievler ilçelerinde yapılan çalışmalarda, sloganlar ve ajitasyon konuşmalarıyla halka çağrı yapıldı, esnaf ve kurum ziyaretleri gerçekleştirildi.

Sancaktepe'de yapılan çalışmalara ESP, DBP, Devrimci Parti, MBP, Alınteri, SMF, Partizan temsilcilerinin yanı sıra HDP Milletvekilleri Nuran İmir ve Kemal Bülbül katıldı.

Sancaktepe'de cadde ve sokakları gezerek bildiri dağıtan Birleşik Mücadele Güçleri, Demokrasi Caddesi'nde konuşmalar yaparak halka, 4 Şubat günü Kadıköy Rıhtım'da gerçekleştireceklere eyleme katılım çağrısında bulundu. Türkçe ve Kürtçe olarak yapılan çağrıya, esnaf ve halk alkışlarla destek verdi.

Tatos Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Sancaktepe Cemevi, Sarıgazi Cemevi ve Emek Mahallesi Cemevini de ziyaret eden Birleşik Mücadele Güçleri adına HDP Milletvekili Kemal Bülbül konuşma yaptı. Birleşik Mücadele Güçleri'nin yan yana gelişini anlatan Bülbül, "Alevi canlar, özellikle de kadınlar bu birlikteliğe güç vermeli" dedi.

GAZİ MAHALLESİNDE İŞÇİLERE 4 ŞUBAT ÇAĞRISI
Birleşik Mücadele Güçleri, Sultangazi İlçesinde de HDP ilçe binasında bir araya geldi. HDP Milletvekilleri Dilşat Canbaz Kaya, Gülistan Kılıç Koçyiğit'in katıldığı çalışmada, "Birleşe birleşe kazanacağız", "Yaşasın birleşik mücadelemiz", "Siyasi tutsaklar onurumuzdur", "Biji berxwedana zindana", "Kahrolsun faşizm, yaşasın mücadelemiz", "Direne direne kazanacağız" ve "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz" sloganlarıyla sokaklarda bildiri dağıtımı yapıldı. Birleşik Mücadele Güçleri, halkın yoğun ilgisiyle karşılandı, halk, evlerinin balkonlarından alkışlayarak destek verdi.

Polis, pandemiyi ileri sürerek iki kez engellemeye çalışsa da çalışmalar devam ettirildi.

Gazi Mahallesi'nde yapılan çalışmada Gazi Cemevi ve bir tekstil atölyesi de ziyaret edildi.

Tekstil atölyesinde konuşma yapan HDP Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, 4 Şubat günü Kadıköy'de yapılacak açıklamaya katılım çağrısı yaptı. 7 örgütün yan yana gelerek birleşik bir mücadele için yola çıktığını anlatan Koçyiğit, "İşçinin, emekçinin hakkını alması için, insanca koşullarda yaşaması için, Kürt halkının sorununun çözülmesi için, cezaevlerindeki sorunların çözülmesi için, kadınların katledilmemesi için, doğanın talan edilmemesi için, en önemlisi demokratik bir ülkede yaşamak için mücadele etmeye ihtiyacımız var" dedi. Talan düzenine dur demek için birleşik mücadeleye destek verme çağrısında bulunan Koçyiğit, "Yan yana durursak, mücadele edersek bu sistem değişebilir. Eşit olabilir, özgür olabilir, hepinizi bu eşit, özgür, demokratik mücadeleye davet ediyoruz" diye konuştu.

Çalışma kapsamında ev ziyaretlerinde bulunuldu. HDP Milletvekili Dilşat Canbaz Kaya, ziyaretlerde 4 Şubat'ta Birleşik Mücadele Güçleri olarak Kadıköy Rıhtım'da gerçekleştirecekleri açıklamaya katılım çağrısı yaptı.

'BİRLEŞELİM FAŞİZMİ YIKALIM'
Birleşik Mücadele Güçleri, Bahçelievler İlçesinde de bildiri dağıtımı yaparak, halka çağrıda bulundu. Çalışmaya HDP Milletvekilleri Dilan Dirayet Taşdemir ve Murat Çepni de katıldı.

Bildiri dağıtımı sırasında çağrıda bulunan HDP Milletvekili Murat Çepni, "Onların sarayları yükseldikçe bizim açlığımız büyüyor. Hep birlikte yan yana gelirsek, sesimizi yükseltirsek, gücümüzü birleştirirsek, bu yoksulluk, talan düzenini yıkabiliriz. İşçilerin, emekçilerin aç yatmadığı, çocukların geleceksizleşmediği, halklarımıza savaşın dayatılmadığı özgür bir dünya kurabiliriz. İşsizlik ve yoksulluk kader değil. Birleşelim, birlikte mücadele edelim, bu faşizmi yıkalım. 4 Şubat'ta Kadıköy'de Birleşik Mücadele Güçleri olarak sesimizi yükselmek için toplanıyoruz. Tüm halkımızı 4 Şubat'ta Kadıköy'e bekliyoruz" dedi.

Birleşik mücadelenin önemine dair konuşmaların yapıldığı çalışmalar kapsamında Silivri'de kocası tarafından katledilen Melek Ayaz'ın ailesi ziyaret edildi.